Mini trouby

Od: Datum: 16.10.12 09:48 odpovědí: 11 změna: 17.10.12 12:41

Dobrý den - máte někdo zkušenost s malými stolními troubami - ne mikrovlnka! / v nabídkách nejvíce "zn." Luxell / - nechá se v nich skutečně upéci třeba sladký moučník na plechu? Nejsou to jen vyhozené peníze?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.10.12 10:17
 
avatar

Takovou troubečku měl kamarád. Rozpékal v ní rohlíky se sýrem a párky. Pak toho nechal, protože mytí bylo delší než pečení.*nevi*Já jsem před dvěma léty dostala remosku a hned na to jsem poslouchala nějaký pořad, kdy paní v rádiu vysvětlovala, na co remoska je a jak se angličané zláznili nadšením. Je na všechno. Buchty, maso, francouzské brambory, šunkofleky. Jen pusinky z ní prý nejsou dobré. A opravdu. Dělám v ní všechno tak, jako v troubě. Navíc, vůbec se to nemusí hlídat, maso se nemusí tak často obracet jako v troubě. Také v remosce nic není vysušené. Jen Hraběnčin koláč nebyl dobrý, tedy ten sníh nahoře. Velice snadno se udržuje, umývá. Klidně umyji i tu elektroickou poklici, ale s vodou to nepřeháním. ;) Je skvělá!

Ohodnoceno: 2x
 
Od: asiasi*
Datum: 16.10.12 11:05
 

To ano - s tou remoskou máte naprostou pravdu. Mám ji také hodně let, maso jinde nepeču a i s buchtami a jinými sladkostmi si poradím. Dokonce si do ní dávám i jiné formy - třeba bábovku nebo nádoby z varného skla - protože se mi porouchala ta 2l tak využívám tímto způsobem 4 l. Ale přeci jen pečení metynky nebo cukroví je na plechu lepší, a tak vymýšlím jak si to vylepšit. Díky za odpověď.

Od: kolo*
Datum: 16.10.12 12:30
 

minitrouby jsou dobré na rychlé opečení masa apod, ke snídani,obědu.Mají ale nevýhodu v tom,že je tam malý prostor takže je tam chvíli moc horko a pak zase chvíli moc velká zima.protože termostat nestačí tak rychle reagovat a spínat topné těleso.Jinak řečeno dost se to připaluje hlavně buchty,těsto.Čím větší trouba,tím je menší rozdíl teplot v troubě mezi sepnutím a vypnutím termostatu a jsou menší výkyvy v minimální a maximalní teplotě při dané teplotě naštelované na termostatu

 
Od: uska®
Datum: 16.10.12 13:59
 

kolo - nevím s jakou troubou máte zkušenosti, ale co jste napsal VŮBEC neplatí pro moji mini troubu, kterou používám denně. Mám již třetí značku a tuto mám 6 let, peču denně a bezproblémů. Remoska je pro mne malá, velkou troubu vůbec nepoužívám. Plech je velikosti 40 cm x 30 cm, 40 l, což je o málo menší jak ve velké troubě, ale spotřebu el. má poloviční. Mám tuto

http://pecici-trouby.heureka.cz/davoline-hg1503tn/

pro tazatelku - vámi navrhovaná trouba je plechařina, velký únik tepla, dlouho se rozehřívá, vlastně vytápíte kuchyň, mám dojem, že vnitřní prostor je o hodně menší než moje.

doplněno 16.10.12 16:10:

Měla jsem vaši troubu a už si nepamatuji parametry. Skončila na chatě, má vyšší spotřebu jak moje a potřebuje velký prostor kolem sebe neboť se velmi z venku nahřívá. Ale už je to delší dobu, třeba vyrábějí dnes již kvalitněji.

doplněno 16.10.12 16:20:

nepíšete přesnou značku trouby, možná chcete tuhle, přečtěsi recenze

http://pecici-trouby.heureka.cz/luxell-lx-3520/recenze/

Ohodnoceno: 2x
 
Od: asiasi*
Datum: 16.10.12 15:06
 

uska - na moje kuchtění mi plně na pečení a zapékání postačuje remoska. Ovšem pro pečení na víkendy a svátky - hlavně moučníků na plechu bych potřebovala něco jiného. Vytápění velké trouby u sporáku se mi zdálo zbytečné. Na netu jsem hledala nějaké informace. Nikdo z mého okolí mini troubu nevlastní a v obchodech elektro také nic není. Právě typ, který je nejvíce prezentován je mnou uváděný- má š. 60 cm, obsah 39l , příkon 1.450 W, velikost plechu 320 x 435 . Tyto hodnoty jsou vyšší než u typu, který uvádíte, že máte vy. Ale podotýkám, že si vůbec neumím představit, co je pro posouzení dobrých vlastností takovéhoto spotřebiče dobré vědět. Také značky pod,kterými jsou mini trouby nabízeny jsou netypické, málo známé. Snažím se proto nějaké povědomí získat touto formou. Děkuji všem zúčastněným za "spolupráci". Jak tedy poznám, že se jedná o plechařinu?

doplněno 16.10.12 19:54:

doplnění pro uska - jsem ráda za předání osobních zkušeností, jste šikulka - tu vaši značku nelze v eshopech objevit. Ještě dotaz

opravdu v tom upečete třeba cukroví nebo moučníky?

Od: uska®
Datum: 16.10.12 20:33
 

: asiasi - zadejte si třeba do Goodle - trouba Davoline - a vyjedou obchody s těmito troubami. Je sice dražší, je to německá výroba. Opravdu denně peču - rohlíky, loupáčky, koláčky, cukroví, (tědto míchá pekárna).Maso, zapékám - prostě vše co se dá dělat ve velké troubě. Vlastně mě velká trouba před časem odešla a už jsem si jí nepořizovala neboť v té době jsem měla mini troubu.

Je fakt, že má menší příkon jak velká trouba, tudíž se déle rozehřívá, ale rohlíky v ní peču 9 minut na 225 st. tak jak ve velké troubě.

Šťastný výběr přeji. (Teď jsem dopekla hamburgry).

 
Od: asiasi*
Datum: 16.10.12 14:52
 

kolo - já jsem si právě myslela, že je zbytečné vytápět velký prostor trouby u sporáku, že pro ten jeden až dva plechy na víkend by byla vhodná ta mini

Od: kolo*
Datum: 16.10.12 18:43
 

Jak ráčíte.:)Ale jsem zastánce velkých trub a hrnců v rodině.Protože ze zkušenosti vím,že ženské jsou s uvažováním alespon v některých věcech na štíru a všechno matlají v malých nádobách.Jaké jsou důsledky?Potrava je malá,je ihned všežravci sežrána a zase nic není.Takže z důvodů pracnosti a úspory časy je záhodno všechen pokrm připravovat ve velkém,protože je to pohodlné a výhodné.

 
Datum: 16.10.12 20:25
 
avatar

Při vyklízení jednoho sklepa jsem našel nepoužitou "minitroubu" s velikostí plechu cca 20 x 30 cm. Zřejmě na ní někomu cosi spadlo, byla dost poškozená. Dal jsem si tu práci a uvedl jí do původního stavu. Když jsem ale pak zjistil, že se mi v ní jedna porce hranolků peče 3/4 hodiny, skončila ve sběrném dvoře.

 
Od: kolo*
Datum: 17.10.12 11:54
 

Ona ta úspora proudu není zas tak velká,když pečete jednou,dvakrát týdně.Pár korun za měsíc.Truba také nepeče po celou dobu,co je zapnutá.Peče s přestávkami,jen aby držela nastavenou teplou a pak zase na chvíli vypne.

 
Od: uska®
Datum: 17.10.12 12:41
 

kolo - nevím proč, ale mám dojem, že jste neupekl ani bábovku :) ale radit vám jde dobře ... velká trouba ... velké hrnce ... Asi jste odborník, ale jako strávník. Tvrdíte, že úspora není velká ... já tvrdím opak. Pokud vyhřívám troubu 65 l a nebo troubu 39 l při stejném množství pečeneho těsta, tak zapněte kalkulačku ... a že malá trouba nebo velká trouba vypíná díky termostatu je tazatelce určitě známo, v tom rozdíl nehledejte.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.