Nejste přihlášen/a.
Ahojky všem.
Mám doma asi 5ti kilový plechový kyblík sklenářského kytu. Nemáte někdo fígl, jak ho dlouhodobě uchovat, aby nevysychal? Zkusil jsem zalít vodou, ale na povrchu se dělá plíseň, je nějaký jiný způsob? Mám ho pouze na skleník, tudíž používám 1x ročně (max.2x).
Děkuju předem za rady či typy jak na to a přeju hezký zbytek dne.
Já bych z toho uplácal šišky, dal do igelitových pytlíků, případně zakápnul trochou fermeže a dobře uzavřel aby tam nebyl vzduch. Našel jsem v šopě takhle zapomenutý kyt starý šest let, a fungoval.
doplněno 16.10.12 08:27: Nicméně ideální řešení je se ho zbavit, a kupovat jen takové množství, které odpovídá spotřebě
Pokud nejste sklenář a denně nezasklíváte, tak vám ten kyt stejně ztvrdne, fermež ho sice nějakou dobu udrží vláčný, ale není to ono.
Když jsem potřeboval kytovat, buď co nejmenší balení a nebo přímo ke sklenáři a vyžádal jsem si kyt k momentální spotřebě. Pět kilo, to by používali i vaši vnuci...
No, upřimně řečeno, dostal jsem ho před třemi lety a zapoměl pod regálem. Včera jsem potřeboval kytovat, tak jsem to vytáhnul, šťouchnul klackem a krom horní krusty je celý použitelný, takže si myslím, když ho zaleju tou fermeží, tak by mohl ještě pár let vydržet. No a kdyby náhodou ne, tak holt půjde do popelnice. Dřív jsem taky kupoval co nejmenší balení, ale když už to mám doma, tak proč to nezkusit uchovat.
Každopádně díky za rady i nápady.
Ani ztvrdlý vyschlý kit se nemusí likvidovat. Super šetřílek tam přidá fermež a hněte,a hněte a hněte. v nouzi se zase dá recyklovat. Ono zase 5ti kolovka nebude tak velká, kit je dost těžký. A vysychání probíká od povrchu do středu, takže i po letech, když je piksla zavřená ,se dá uvnitř najít použitelná část.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.