Nejste přihlášen/a.
dobrý den chtěl bych se vás zeptat co bych měl chtít za to že povolím novému sousedovi přes můj pozemek kopat vodu děkuji všem za odpověd mylo by to být na hranici pozemku
To záleží na vašich vztazích. Na hranici pozemku? Osobně bych se s ním domluvil, ať si to tam zakope a dá povrch do původního stavu. Co kdybych za rok za dva potřeboval něco já od něj, ale jak říkám, to záleží na mezisousedských vztazích. Nutno počítat s tím, že když už to tam bude zakopaný, nelze to zákonně vykopat zpět.
Záleží na tom, v jaké části vašeho pozemku bude vedena voda. Zda je to po hranici a nebo v místě, kde URČITĚ víte, že nebudete něco stavět, přistavovat atd, tak bych nedělala problémy a souhlasila. A co za to? Jako příklad vám uvedu - ČEZ přes můj pozemek uložil do země vedení, asi 10m a poslal mě na účet za věcné břemeno tisícovku. Nechte souseda, ať vám nabídne cenu. Jen on ví, co vám může nabídnout a o kolik se mu stavba přípojky prodraží, pokud mu nedáte souhlas.
no bude to na hranici pozemku já už tam nic stavět nebudu max. nový plot protože ten starý je o cca 1m bliže k memu domu než má být takže když on si pěkně za plotem (to bude ještě na mem pozemku) vykope tu vodu já už potom jenom posunu plot a bude klid děkuji všem za reakce jo a bude co cca 50m trubky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.