Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž kotle

Od: reno* odpovědí: 18 změna:

Zdravím, koupili jsme kotel Viadrus u 26 a nevím jestli si ho máme namontovat sami nebo jestli pozvat odbornou firmu která je uvedena v dokladech o výrobku aby třeba nebyl problém se zárukou

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atila*
hodnocení

2x

Už z důvodu záruky si nechat zapojit odborníky. Při případné reklamaci vše půjde z Vašeho. Mně se po roce stalo, že ldva litinové články nebyly v odpovídající kvalitě vyrobeny a tak šlo vše přes záruku - neplatil jsem nic, jelikož mě to zapojovala odborná firma. Každá litina totiž není stejné kvality, v některé mohou být póry či tam může být větší množství určité příměsi, to může mít vliv na životnost. Jednoduše se to dá ten vadný článek na expertízu, tam se to pozná. Nepracuji v žádné podobné firmě, jsem jen obyč. zákazník.

neonovic

Jak se prosim projevilo, poznalo, ze clanky nebyly kvalitni?

topic

Prakticky to poznáte až když se objeví netěsnost = rybník v kotli ;)

ladaadal*

To doma nepoznáš, to poznají testama ve fabrice. Nevím, co vše zkoušej, ale můžou laser, kapilární tekutinu, ultrazvuk. Těžko říct.

atila*

tekla z něj voda - litina byla porovita a byly v ní pecky - nebyla celistvá

pavkazji*
hodnocení

2x

Máte to tam jasně napsané.Tak pokud Vám na záruce nezáleží tak nemusíte.Já jsem včera nechal instalovat U24 a bez štemplu a vypsání potřebného dokumentu ,který je v zadní části návodu bych do toho nešel.Zas tak bohatej nejsem.

doplněno 15.10.12 22:48:
Montáž kotle
reno*
hodnocení

Můžu se zeptat..kolik stála montáž + - (bez ventilů atd.) děkuji

pavkazji*

práce+plyn cca3000 kč.

reno*
hodnocení

No to je mazec*ee* do manuálu jsem se ještě nedíval protože ještě ted mě teče krev ze zubů z té ceny a to jsme koupili ještě levně :D asi budu ještě muset rozbit prasátko nebo vybrat nějakou poštu *smich* protože ještě budou na to potřeba nějaký ty ventile a šoupátka + montáž

ale každopádně se to vyplatí a vrátí se to ..bude to lepší než sponzorovat ty zloděje od plynu :)

dík za info *hej**palec*

reno*
hodnocení

Ještě sem zapoměl..dneska sem byl na viadrus cz a mají tam akci že vrací tisícovku z ceny kotle když doložíte

faktůru a ostatní věci tak kdyby to někomu pomohlo.. *frajer*

pavkazji*

Ale pouze na U26*plac*

pavkazji*

Připojení mě celkem stálo i s materiálem 9000kč.To si myslím není zase tak moc.A jak píšete vyplatí se ,já měl také jen plyn a 40000kč ročně no uoha.

*zed*

neonovic

pavkazji a reno: a kolik pak date misto do plynu, tak do dreva? Pocitali ste to? Kde berete drevo? Kolik stal kotel+montaz, motorova pila, sekery, stipacky, malotraktor, traktor, oleje, benzin, retezy - jak to delate? Ja poridil postupne motorovku (14 tis.), jeepa (50 tis.), vozik (7 tis.), stipacku (14 tis.), fiskars naradi (2 tis.) a kotel s montazi (45 tis.) a pak rocne nadelat 25 kubiku (v kladovce to vyjde na 25 tis.), plyn sme platili predtim 70 tis. rocne.

ladaadal*
hodnocení

0x

Většina už byla napsaná, tak jen doplním radu - netopit mokrým dřevem. Vylučuje chemikálie narušující litinu a při expertíze to poznají a záruku neuznají.

topic

Je to asi takhle: zákonná záruka 2 roky - prodejce ze zákona odpovídá za vady (nekvalitní materiál/ zpracování, tj. slabá stěna článku, póry, složení materiálu atd.). Této odpovědnosti se nemůže zbavit = pro uznání zákonné záruky je jedno kdo kotel zapojil (do návodu si může psát pohádky jaké chce - zákon je nadřazený). Zamítnout může jedině vady způsobené neodbornou montáží (pozor, neodborně to může udělat i autorizovaný topenář ;)

Záruka nad rámec zákonné (5 let na těleso kotle) - tam si už může nadiktovat podmínky jaké chce, tj. pokud nemontuje autorizovaný topenář tak o tuhle záruku přijdete.

Můj názor je, pokud umíte tak montujte sami, příp. jakýkoliv dobrý topenář s rozumnou cenou. - 2 roky zákonné záruky (dvě topné sezóny) je dost dlouho na to, aby se vady projevily, co se objeví potom tak stejně výrobce zamítne s odkazem na nevhodné palivo/ špatnou obsluhu atd. a museli by jste složitě dokazovat, že to tak nebylo (viz mokré dřevo nebo nedodržení 55°teploty zpátečky (nízkoteplotní koroze) - kvalitní litina 5 let vydrží bez problémů i když se topí syrovým dřevem = je to jen vhodná záminka proč zamítnout reklamaci ;)

reno*
hodnocení

Tak jsem ještě volal na info linku viadrusu 0800133133 a tam sem se dozvěděl že to může namontovat kdokoliv ale potom se musí pozvat firma uvedená v jejich seznamu která se na to podívá..veme si peníze :D a dá razítko že je vše v pořádku a potom platí nějaká ta záruka

topic

Ještě jednou: zákonná záruka platí v každém případě. Smysl platit firmu s razítkem má jenom pokud chcete i tu prodlouženou...

pecenkav*

To je hazeni hrachu na zed, kdybys to sem napsal 100 x, stejne to bude zbytecny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]