Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit podlahu (heraklit, parkety, 1cm)

Od: michaltopic* odpovědí: 7 změna:

Už se to tady možná řešilo, ale já stále nemám jistotu. Rekonstruuji byt a v ložnici chci opravit podlahu. Původní se skládala z asi 2cm vrstvy písku, 4cm desek heraklitu, vrstva IPA a nakonec cca 1cm vysoké parkety. Parkety jsem odstranil, ipu jsem odstranil a desky už dávat pryč nechci. V ložnici bude koberec. Nad deskami z heraklitu k čisté podlaze (nule) je cca 1 cm.

Jak byste tuto podlahu dělali vy?

Představu mám zatím takovou, že desky trochu zpevním a hlavně vyspáruji PU pěnou. Podlahu pak zaliju, položím nějakou fólii a koberec a je to. Jenže to asi nebude ono. Chtěl bych zkusit dát na desky kari síť klidně ještě s nějakým pletivem s menšími oky. A vyleju pouze ten centimetr. Bude to hodně špatně? Bude to hodně moc praskat? Je to "jenom" ložnice ...

Jak opravit podlahu (heraklit, parkety, 1cm)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

"Bude to hodně špatně? Bude to hodně moc praskat?"

Bude - špatně i praskat...

Už představa potěru 1 cm s kari sítí je ´úsměvná´... Litou vrstvu 1 cm, pevnou, uděláš leda tak z epoxidu se skelnými vlákny - a to bych tedy nechtěl vidět cenu...

Takto můžeš položit leda nějaké pevné desky (HDF, překližka), ale stejně bude podlaha minimálně ve spojích desek ´pracovat´ a její pohyby se ti prorýsují do koberce. Pěna mezi deskami hobry nepomůže.

Osobně bych vyhodit i stávající hobru, tím se dostávaš na 5 cm - a s tím lze něco dělat (záleží ještě na podkladu, který nezmiňuješ).

doplněno 15.10.12 14:42:

Neznám takovou hmotu, která by v 1 cm vrstvě na měkkém podkladu nepopraskala pod průměrnou vahou člověka chodícího (natož třeba pod nohama postele) a přitom byla za ´rozumnou cenu´...

doplněno 15.10.12 14:52:

To Jabraka: 2 cm anhydridu na podkladu hobry (postarší, tedy v kdovíjakém stavu) při zatížení ´člověkem´ vydrží (nepraskne?)? Já su v tomto skeptický...

doplněno 15.10.12 15:25:

To Jabraka: Jo - sorry, tazatel píše heraklit (ani nevím, jak jsem si to přeložil na hobra ;) )... No - ani s heraklitovým podkladem ale má skepse nemizí...

michaltopic*
hodnocení

Hned vedle ložnice je obývák a ten probouráme s kuchyní. Obývák a kuchyň budu likvidovat až na beton a budu tam mít pak cca 8 cm a to už budu řešit kompletním vybetonováním s kari sítí.

Taky se mi to zdá lehkomyslné, dávat síť do 1 cm. Ale na druhou stranu mi to příjde trochu logické. Desky tam dávat nechci. Ny moje možnosti se mi to zdá moc pracné (nákup a převoz, nošení do 4. patra, řezání rovných stran, ...).

To opravdu neexistuje hmota, kterou bych tam nalil a vydržela několik let toho trochu chození po ránu a večer po koberci?

jabraka*

Neříkám,že na podkladu hobry,tazatel mluví o dřevotřísce,v paměti mám také uloženy dřevotřískové desky.Ty by měly udržet 2 cm anhydritu.

JABRAKA

doplněno 15.10.12 15:29:

Má tam Heraklit.Ten po zabetonování má docela slušnou pevnost.

JB

jabraka*
hodnocení

0x

deska s karisítí musí být nejméně 6 cm silná.Doporučil bych na ty desky pouze samonivelačku ,nebo pokud jde o plochu pod koberec,tak anhydrit ale také aspoň 2 cm.Ale úplně nejlepší by bylo položit na podklad,patřičně srovnaný,sádrovláknité desky.

JABRAKA

michaltopic*
hodnocení

No jo, ale ten anhydrit je to, jak to přivezou velkou míchačkou, do 4. patra to napumpují hadicí, vylejí, vyrovnají, vezmou si deset tisíc a odjedou? To je moc, strašně moc peněz ...

jabraka*

Michale,anhydritovou stěrku koupíš v pytlích a zamícháš ve větší nádobě míchačkou ve vrtačce.Jednu dokončuješ a pomocník ti už míchá další.

JABRAKA

michaltopic*
hodnocení

No tak jeslti se to dá koupit v pytlích, začnu hledat míchače. A 1cm nepopraská? Já vážně nedokážu najít 2 cm ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]