Nejste přihlášen/a.
Už se to tady možná řešilo, ale já stále nemám jistotu. Rekonstruuji byt a v ložnici chci opravit podlahu. Původní se skládala z asi 2cm vrstvy písku, 4cm desek heraklitu, vrstva IPA a nakonec cca 1cm vysoké parkety. Parkety jsem odstranil, ipu jsem odstranil a desky už dávat pryč nechci. V ložnici bude koberec. Nad deskami z heraklitu k čisté podlaze (nule) je cca 1 cm.
Jak byste tuto podlahu dělali vy?
Představu mám zatím takovou, že desky trochu zpevním a hlavně vyspáruji PU pěnou. Podlahu pak zaliju, položím nějakou fólii a koberec a je to. Jenže to asi nebude ono. Chtěl bych zkusit dát na desky kari síť klidně ještě s nějakým pletivem s menšími oky. A vyleju pouze ten centimetr. Bude to hodně špatně? Bude to hodně moc praskat? Je to "jenom" ložnice ...
"Bude to hodně špatně? Bude to hodně moc praskat?"
Bude - špatně i praskat...
Už představa potěru 1 cm s kari sítí je ´úsměvná´... Litou vrstvu 1 cm, pevnou, uděláš leda tak z epoxidu se skelnými vlákny - a to bych tedy nechtěl vidět cenu...
Takto můžeš položit leda nějaké pevné desky (HDF, překližka), ale stejně bude podlaha minimálně ve spojích desek ´pracovat´ a její pohyby se ti prorýsují do koberce. Pěna mezi deskami hobry nepomůže.
Osobně bych vyhodit i stávající hobru, tím se dostávaš na 5 cm - a s tím lze něco dělat (záleží ještě na podkladu, který nezmiňuješ).
doplněno 15.10.12 14:42:Neznám takovou hmotu, která by v 1 cm vrstvě na měkkém podkladu nepopraskala pod průměrnou vahou člověka chodícího (natož třeba pod nohama postele) a přitom byla za ´rozumnou cenu´...
doplněno 15.10.12 14:52:To Jabraka: 2 cm anhydridu na podkladu hobry (postarší, tedy v kdovíjakém stavu) při zatížení ´člověkem´ vydrží (nepraskne?)? Já su v tomto skeptický...
doplněno 15.10.12 15:25: To Jabraka: Jo - sorry, tazatel píše heraklit (ani nevím, jak jsem si to přeložil na hobra )... No - ani s heraklitovým podkladem ale má skepse nemizí...
Hned vedle ložnice je obývák a ten probouráme s kuchyní. Obývák a kuchyň budu likvidovat až na beton a budu tam mít pak cca 8 cm a to už budu řešit kompletním vybetonováním s kari sítí.
Taky se mi to zdá lehkomyslné, dávat síť do 1 cm. Ale na druhou stranu mi to příjde trochu logické. Desky tam dávat nechci. Ny moje možnosti se mi to zdá moc pracné (nákup a převoz, nošení do 4. patra, řezání rovných stran, ...).
To opravdu neexistuje hmota, kterou bych tam nalil a vydržela několik let toho trochu chození po ránu a večer po koberci?
deska s karisítí musí být nejméně 6 cm silná.Doporučil bych na ty desky pouze samonivelačku ,nebo pokud jde o plochu pod koberec,tak anhydrit ale také aspoň 2 cm.Ale úplně nejlepší by bylo položit na podklad,patřičně srovnaný,sádrovláknité desky.
JABRAKA
No jo, ale ten anhydrit je to, jak to přivezou velkou míchačkou, do 4. patra to napumpují hadicí, vylejí, vyrovnají, vezmou si deset tisíc a odjedou? To je moc, strašně moc peněz ...
Michale,anhydritovou stěrku koupíš v pytlích a zamícháš ve větší nádobě míchačkou ve vrtačce.Jednu dokončuješ a pomocník ti už míchá další.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.