Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušňovací ventil

Od: pepazlej odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych odvzdušnit ústřední topení v RD s kotlem na pevná paliva. Na trubkách na nejvyšším místě se nacházejí hlavní odvzdušňovací ventily, konkrétně tyto:

topenilevne.cz/...

Zajímalo by mě, než se do odvzdušňování pustím, zda tyto ventily jdou nějak otevřít, případně jak - nenašel jsem žádný šroubek ani nic podobného - nebo zda jsou úplně automatické a nemusím se o ně vůbec starat.

A ještě dotaz, z jednoho ventilu, konkrétně na trubce s vracející se vodou, občas při zatápění chvíli teče voda. Je to v pořádku, neměl by nejdřív ucházet vzduch?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím mám na topení na nejvyšším místě namontovaný tento ventil: funguje to docela dobře, jak povolíte černý šroubek utíká jenom vzduch a voda neteče a je po problému. Ale chce to odvzdušnit na více krát, protože v topení v můžou být vzduchové bubliny v různých místech. Uplně nejlepší je to mít namontované na každé stoupačce na nejvyšším místě. Asi tak.

pepaulej

Já tam právě žádný šroubek nemám, jenom závit na víčko jako je u kola - to víčko je samozřejmě dávno ztracené, ale funkci to evidentně nevadí. S klasickým ventilkem na šroubekj bych si věděl rady. Tady mě napadlo, jestli se nedá pootočit celým vrškem, ale asi by to chtělo víc zabrat, a trochu se toho bojim... přece jenom je to stoletá instalace.

bo*

Proč myslíš že je tam vzduch?Netopí to?Jestli topí tak na to nehrab.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]