Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v nájmu, kde je ve smouvě uvedeno, že není možné si na této adrese nahlásit trvalé bydliště. V občance mám jěště staré bydlení, kde už pár let vůbec nebydlím. Rodina bydlí příliš daleko, a proto není možné si trvalé bydliště nahlásit k nim. Proto bych potřeboval poradit zda se mám nahlásit úředně na Magistrát nebo nechat si starou adresu a poště říci ať mi poštu přeposílá na přechodné bydliště? Četl jsem, že i když se nahlásim na Magistrát tak mi pošta stejně chodit nebude. Prosím o radu. Děkuji.K.
Karle, "přechodné bydliště" neexistuje. Tento termín žádný zákon nezná.
Já bych Vám doporučila si trvalé bydliště zajistit u rodiny, jakkoli bydlí daleko. Všem institucím (bankám, pojišťovnám, elektrárně, plynárně...) napište vaši KONTAKTNÍ adresu (ta může být už na vaší nové adrese). Tím předejdete zasílání dopisů na trvalé bydliště.
Pokud chcete mít 100% jistotu, nechte si zřídit na poště službu DOSÍLKA. Stojí pár stokorun, lze to domluvit např. i na rok dopředu. Poptejte se na poště.
Dále Vám doporučuji si založit (zdarma) datovou schránku. Pokud budete mít datovou schránku, veškeré státní instituce mají POVINNOST vám do ní doručovat. To znamená, že dopis např. ze sociálky přijde do datové schránky. Pokud ne, není vlastně doručen, i kdyby vám jej poslali kamkoliv...
Takže to shrnu: Trvalé bydliště u příbuzných, kontaktní adresu všude nahlásit, pro jistotu zařídit dosílku, zařídit si datovou schránku. 4 jednoduché kroky a budete mít klid.
Malá oprava, dosílku lze zřídit na jeden až šest měsíců. Pak lze opět prodloužit. Datovou schránku nedoporučuji fyzické osobě. Protože potom už ji musí používat stále. Neustále hlídat, jestli tam nepřijde nějaká pošta. A pokud něco nezachytí /od soudu, exekutora/ a nebude omluva, tak není odvolání.
není možné si na této adrese nahlásit trvalé bydliště.
A to podle čeho, vlastník si to jen nepřeje.
Ač mě se to taky nelíbí- taky bych potřeboval trvalé bydliště nechat napsat , tak souhlasím s vlastníkem, že nechce najemci dát trvalé bydliště - představ si že, nájemník někde si vytvoří půjčku či naletí nějakému podvodníkovi a vlastník bytu příjde o byt či celý dům!
Proboha, proč by měl vlastník bytu přijít o byt, když si půjčku vezme nájemce Trvalé bydliště neznamená, že byt nájemci patří, čili ho exekutor kvůli jeho dluhům nemůže zabavit.
Oproti tomu majetek v bytě klidně exekutor zabavit může, i když v něm dlužník trvalé bydliště nemá, stačí, když v něm bydlí Pak je na majiteli bytu, aby prokázal, že se jedná o jeho majetek (pokud se o jeho majetek jedná).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.