Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč klasické žárovky při zapnutí praskají

Od: kubinec® odpovědí: 10 změna:

můžete mě někdo vysvětlit proč klasické žárovky při zapnutí praskají(spálené vlákno)

za poslední měsíc to bylo cca 3 ks, což nikdy předtím nedělalo

díky za odpo

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Něco podobného jsem řešil v jedné starší budově. Po dvouměsíčním pátrání, mi elektrikáři vysvětlili, že rozvody jsou v hliníkovém vedení které se musí čas od času zkontrolovat ve všech vypínačích a svorkovnicích a dotáhnout všechny spojky a šroubky a to i na jističích. Prý to má na svědomí právě vlastnost hliníku který se roztahuje a smrštuje a tím se uvolnuje právě ze svorek. Tak zkuste projít vypínače a svorkovnice a jističe a dotáhněte šroubky u svorek. I kdyby to tím nebylo tak alespon budete mít jistotu že právě tímto to není... Hezký advent

troja*
... no je pravda že kolem jezdí KAMIONY do fabriky ...
a zase dotáhnou všechny šroubky i ve svorkovnicích. Jedna stará rada zní - utáhni šroubek tak, aby se šroubek ohnul k té prázdné straně, ale před utržením přestaň!

hodnocení

2x

Dá se říci, že v okamžiku rozsvícení má nejmenší odpor a odebírá největší proud. Pokud vám praskají žárovky častěji než v minulosti, zkuste použít jinou značku. Příčinou by mohlo být i přepětí v síti...

jabraka*
hodnocení

1x

Kubo,měl jsem v lednici 12 W žárovičku,která po 7 letech odpochodovala.Koupil jsem novou a dal ji tam,vydržela týden.

Řekl bych,že kvalita žárovek na trhu asi není nejlepší.

JABR

bobr*
hodnocení

1x

Je to jasný kvalita žárovek je špatná měl sem stejný problém a vyšrouboval sem staré žárovky které byly ve staré stodole a je po praskání už je mam doma rok a zatím ani jedna nepraskla a když koupím novou tak do měsíce je po ní

miljan*
hodnocení

0x

Nekupuj laciňáky v hyper super.

hodnocení

no právě že chci pořídit úsporky(ale ty dražší cca 300,-kč/ks), ale mám obavy aby to nedělao s něma to samé

miljan*

Veškeré údaje o úsporkách jsou silně nadnesené. Existuje mnoho diskusí.

jabraka*

O úsporkách vím své.Rád bych je používal,ale zatím to,co jsem koupil,mělo menší životnost jako normální žárovky.

JABR

miljan*

V žárovce se může pos*at jedna věc, v úsporce několik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]