Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych poradit jak udělat dřevěnou podlahu ve starém R.D.kde původní podlaha je dřevěná na hlíně.Hranoly a část prken jsou už ve velmi špatném stavu.Plánuji celkovou rekonstrukci podlahy tak jak byla v původním stavu.
Dřevo v hlíně nikdy není dobrá volba.
Osobně bych volil postup: Vybrat hlínu, udělat izolaci (pokud není), vsypat keramzit, vložit zdravé a namořené trámce, a pak teprve prkna s perodrážkou ošetřené proti dřevokazu.
Ještě bych jiříkovu volbu doplnil.Jiná možnost je,místo dřeva :srovnat betonem,pak hydroizolaci5-7 cm betonu s karisítí.Na beton podlahu ze sádrovláknitých desek Rigidur.Může se pak dát,dlažba,plovoučka,prkna nebo koberec.
JABRAKA
Na jiném místě mi vynadali, že u neizolovaného domu s izolovanou podlahou musí být odvětrání podél stěn s vývodem ven. Osobně to nemám, ale je pravda, že bylo pár suchých let.
Pokud to lze udělat,je to dobré.Vlhkost má snahu pronikat zpod izolace podél stěn.
Ještě bych doplnil můj příspěvek výše,zapomněl jsem tam na tepelnou izolaci na tom vrchním betonu,pak tu rigips podlahu.
JABR
Mě začali plesnivět stěny cca po třech letech co jsem instaloval plastová okna (neustále v provozu mikroventilace z důvodů cihlovo-kamenného domu) a udělal okolo chalupy drenáž. Takže jsem paradoxně investoval do domu, abych přivolal vlhkost?
Nikdy před tím tam nebyla a dům se navštěvoval a větral převážně víkendově v létě.
Je řešení podlahové vytápění?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.