Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych opravit podlahu v bývalé garáži ( teď je místonost používána jako dílna). Beton se dosti drolí - otázka je jak by se nechala nejlépe opravit? Určitě bych se chtěl vyhnout vybourávaní betonu. Bylo by možné to něčím napenetrovat a po té nanést vrstvu betonu nebo nivelačky? Předem dík za odpověď i za tip jaký materiál na opravu použít.
Vybourat by to bylo asi nejlepší. Kdyby se na to nalil další vrstva betonu tak nevím jestli by to drželo.
*nalila
Místama to nevypadá tak hrozně - kdyby to šlo něčim potáhnout aby to chvíli vydrželo bylo by to super... Do bourání se mi moc nechce...
Nevím jak nivelačka,jak bude pevná spíše bych to viděl takto- 3 varianty-vybourat a nový beton a zagletovat neobo jiný povrch ,třeba i dlažba (asi bych dal teraco dlažbu do živého betonu,2.var. dlažba-s nivelačkou nebo i bez (šikovný a zkušený obkladač vyrovná lepidlem) A jako úposlední nabetonovat ale vzhledem že jde o garáž,tak aspoň 5cm a zagletovat nebo o5 nějaká dlažba do živeho!.Varianta 2 a 3 -penetrovat,minimálně pořádně očistit a navlhčit!
To není pravda!Nevlhčit před penetrováním.Penetrace sama se mísí s vodou podle návodu.Ale vyžaduje to nejméně 4x napenetrovat.Postříkat penetrací,nechat uschnout a opakovat.Až se to přestane drolit.
Jakou penetraci ideálně použít? Výrobců je spousta - kdyby byl nějaký tip a dobrá zkušenost...
To Kolo-nepochopil jsi asi nebo jsemměl napsat buďto pentrace nebo namočit vodou! Obeje Neee.
PS dle toho jakou penetraci např penatrce Duvilaxem se nesmí nechat zaschnout!A nejméně 4x není nuto stačí jednou a pak opravy dle zvoleného postupu.Ale neljepší je dodržet návod použití té které penetrace,ale cojsem používal ani jedna neměla v návodu aby se postup opakoval 4x.
Já bych ještě někde zeptal u chytrejch, třeba na fóru TZB nebo betonářů. Podle mně by to šlo hloubkově napenetrovat epoxidovou nebo polyesterovou pryskyřicí jednak ke zpevnění vrstvy a jednak jako přechodový můstek k nějaké samonivelační stěrce. Pak tam natáhnout stěrku, tady asi epoxidovou, která by byla i konečnou vrstvou pro pojezd. Kdysi, před cca 25 lety, se dělali takové systémy jako Teralit, Patix, Labin a jiné. Možná, že by to vyšlo levněji než to bourat nebo penetrovat a dávat dlažbu.
Jelikož mám desetiletou praxi v oboru, mohu Vám doporučit od českého výrobce "Bralep"výrobek "ROT 01", návod je na obalu. Smí se použít na beton dovnitř ne ven. My takto také opravili beton v garáži na podlaze. Samozřejmě nejprve použít penetraci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.