Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

100% hypotéka

Od: kingmichal odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
byl bych rád, pokud by mi někdo poradil v následujících otázkách:
Rád bych si vzal na byt 100% hypotéku. Drtivou většinu bytů nabízí realitní kanceláře a mne zajímá, jak postupují s rezervačním poplatkem když chci 100% hypotéku? Nemám volných 100 000Kč, které bych složil jako rezervační poplatek a tudíž kolik a zda vůbec po mně budou chtít v tomto případě nějaký poplatek? Má s tímto někdo zkušenosti?
Čistý příjem mám 20 000Kč, výdaje 2500Kč měsíčně. Tudíž v příjmu by problém být neměl. Párkrát se mi stalo, že jsem se na přelomu měsíce, kdy moje banka účtuje poplatky za vedení účtu dostal na účtu do mínusu (všechno malé částky řádově do 200Kč), může mi toto nějak uškodit? Nebo drobné zpoždění při placení telefoního paušálu? Jinak vše splácím řádně, v SOLUSU nejsem.
Dále je možné si v bance nechat předschválit hypotéku? Když přijdu a řeknu, že chci půjčit 1 500 000Kč, zda mi dokážou říct, ano až najdete byt, tuto částku Vám poskytneme?
Děkuji
Farkač

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Ad 1. Dneska už není tak jednoduché "si vzít" 100% hypotéku, ale budiž... Prodejce (realitku) až tak moc nezajímá, kde vezmeš peníze na koupi, rezervační poplatek slouží jako pojistka, aby již jednou nalákaný klient ´necukl´ - takže jej chtít budou...

Ad 2. Výdaje 2.500,- jsou nesmyslné - co bydlení, jídlo, ošacení? Banky mají tabulky, kterými tvé náklady ´ocení´... BTW . je divné, že příjem máš 20, výdaje dvaapůl - a přesto jsi semotamo v mínusu - to nějak ´nehraje´...

Ad 3. Ano, je možno nechat si hypo předschválit - toto předschválení ještě ale neznamená poskytnutí hypo zcela automaticky (bez dalších podmínek), záleží i na předmětné nemovitosti (její bonitě)

tomasgulas
hodnocení

0x

Zeptej se tady, pokud jsi to ještě neudělal:

honzovahypoteka.cz/...

Osobně bych rez. poplatek platit nechtěl. Před týdnem jsem se byl dívat na byt a rovnou jsem to napálil makléřce. Když začala naučenou písničku, hned jsem ji utnul a řekl - ale to je přeci fuk, že ten byt někdo koupí místo mě, mně to vadit nebude. Koukala jak tele...

olaf71*
hodnocení

0x

nějak tomu nerozumím. příjem 20tis., výdaje 2,5tis. a nakonec jdeš do mínusu. pokud jdeš do mínusu, tak z čeho budeš splácet hypotéku?

beena
hodnocení

0x

Brát si hypo na 100% je většinou velmi nevýhodné, pokud už to banka povolí, tak je to finančně daleko nákladnější. Lepší je mít alespoň minimum naspořeno.

Co se bonity týče, mám šílenou zkušenosu s ČS, kde jsem si založila studentské konto, které jsem nepoužívala, pak mi přišlo, že jsem v mínusu asi 200,- protože mi strhli automaticky poplatek na novou kartu. Ihned jsem to řešila a přesto když jsem šla v 21 leech jako člověk bez závazků, s trvalým příjmem přes 20tis. čistého žádat o 140tis. tak mi to zamítli - nebyla jsem bonitní.

Realitka na toto ohled určitě nebere, máme v rodině člověka co dělá v realitách a nebýt rezerv. polatků, tak nic neprodáte, protože lidi slibují hory doly a věřit se jim nedá ani trochu. Chápu, že když čekáte na schválení hypo je to nešikovné, ale je to hop nebo trop. Max vám podrží byt dokud neprojeví zájem někdo jiný, ale jim jde o prachy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]