Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha davkovani pračky Electrolux

Od: rad* odpovědí: 8 změna:

Máme pračku Electrolux EWT1255 asi 6let.Poslední rok nám přestala dávkovat aviváž.V návodu je uvedeno vyjmout zásobník a propláchnout vodou.To ale vůbec nepomáhá.Aviváž zůstává v zásobníku.Nevím,jak případně zjistit,zda do zásobníku proudí voda.Tím bych aspon vyloučil možnost poruchy nějakého ventilu,co to spíná.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki3
hodnocení

0x

A pokud doléváte do rovně položeného zásobníku vodu, přeteče při naplnění najednou přepadem? Většinou je zablemcaný ten přepad. U Elektroluxu je to myslím takový váleček nasunutý v té nádržce na aviváž.

Funkci přívodu vody zkontrolujete nastavením na aviváž, až uslyšíte šustit vodu, pootevřete zásobník. Není to takový proud, aby vás to vyplavilo.

rad*
hodnocení

Ten váleček jsem samozřejmě vyjmul a opláchl.Myslím ,že na dvířkách je el.zámek.A ten mě tam nepustí,když je pračka aktivovaná.

Pračku odpojte uplně od el. sítě..bimetalová pojistka během deseti minut povolí a dostanete se do bubnu..doporučím vytáhnout násypku ven a pročistit dírky nad ní které aviváž ráda zalepuje...ale s velkou pravděbodobností tu bude spálený ventil, cena cca80,-
rad*
hodnocení

Když je pračka vypnutá,tak samozřejmě lze sejmout násypku.Tu jsem čistil již mnohokrát a bez úspěchu.Nevím jen ,jak zjistit,zda určitě teče voda do násypky.Když aktivuji pračku,tak je na dvířkách zámek.Ten mě nepustí dovnitř abych to zjistil.

Jednoduchá odpověd zní nýsypku vyčistete hadříkem do sucha a pusťte na pračce normální prgram a po skončemí se do násypky podívejte zda tam je nějaká voda popřípadě kolik...a pokud si chcete být úplně jistí tak dejte do pračky spoustu ručníku a aviváže dejte do násypky maximum...pokud bude aviváž trochu zředěná a hlavně pokud bude prádlo hodně aviváží vonět je jasné že odtekla do pračky...hodně zdaru při pokusu..:)
rad*
hodnocení

Tak jsem dal do zásobníku na aviváž suchý kapesník a po praní tak zůstal.Tím je jasné,že tudy neprotéká voda.Jak moc složitá je výměna ventilu a kde ho mám vůbec sehnat?

ventil může stát od 100,- a víc jsou různé tipy,jednočlennné čí dvou a více členné od toho se odvíjí cena, popř.atypičnost kusu.Pokud bude ventil samostatný tak vás čekají dva dráty které můžete bez obav prohodit.ventil bude na 99,9% pod vrchním krytem pračky, budou ho držet dva šroubky, sk krytem je třeba zašibovat má různé výstupky a západky,nepolámat!

ventil je to tam kde vede do pračky přívod vody je na něj přímo napojena hadice s vodou.Na drátech může být 230V, ventil by měly držet dva šroubky plus nějaký fikaný otočný cirkusový kousek který ho vytočí ven, pak stačí povolit sponku a sundat z ventilu hadičku.hodně štestí.s pozdravem Adam:)

kejki3

electrolux.cz/... Nejlépe v servisu elektrolux.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]