Nejste přihlášen/a.
Máme pračku Electrolux EWT1255 asi 6let.Poslední rok nám přestala dávkovat aviváž.V návodu je uvedeno vyjmout zásobník a propláchnout vodou.To ale vůbec nepomáhá.Aviváž zůstává v zásobníku.Nevím,jak případně zjistit,zda do zásobníku proudí voda.Tím bych aspon vyloučil možnost poruchy nějakého ventilu,co to spíná.Děkuji
A pokud doléváte do rovně položeného zásobníku vodu, přeteče při naplnění najednou přepadem? Většinou je zablemcaný ten přepad. U Elektroluxu je to myslím takový váleček nasunutý v té nádržce na aviváž.
Funkci přívodu vody zkontrolujete nastavením na aviváž, až uslyšíte šustit vodu, pootevřete zásobník. Není to takový proud, aby vás to vyplavilo.
Ten váleček jsem samozřejmě vyjmul a opláchl.Myslím ,že na dvířkách je el.zámek.A ten mě tam nepustí,když je pračka aktivovaná.
Když je pračka vypnutá,tak samozřejmě lze sejmout násypku.Tu jsem čistil již mnohokrát a bez úspěchu.Nevím jen ,jak zjistit,zda určitě teče voda do násypky.Když aktivuji pračku,tak je na dvířkách zámek.Ten mě nepustí dovnitř abych to zjistil.
Tak jsem dal do zásobníku na aviváž suchý kapesník a po praní tak zůstal.Tím je jasné,že tudy neprotéká voda.Jak moc složitá je výměna ventilu a kde ho mám vůbec sehnat?
ventil může stát od 100,- a víc jsou různé tipy,jednočlennné čí dvou a více členné od toho se odvíjí cena, popř.atypičnost kusu.Pokud bude ventil samostatný tak vás čekají dva dráty které můžete bez obav prohodit.ventil bude na 99,9% pod vrchním krytem pračky, budou ho držet dva šroubky, sk krytem je třeba zašibovat má různé výstupky a západky,nepolámat!
ventil je to tam kde vede do pračky přívod vody je na něj přímo napojena hadice s vodou.Na drátech může být 230V, ventil by měly držet dva šroubky plus nějaký fikaný otočný cirkusový kousek který ho vytočí ven, pak stačí povolit sponku a sundat z ventilu hadičku.hodně štestí.s pozdravem Adam
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.