Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na prodyšnost fasády domu

Od: will* odpovědí: 7 změna:

Mám starší dům a hledám čím zateplit.Na netu je toho spousty ale taky spousty rozdilných názorů které vyvrací to či ono.Chtěl bych zateplit tlouštkou 16cm kontaktně a to buď šedým polystyrenem styrotherm nebo minerální vatou fontrock e.chtěl bych aby izolant byl prodyšný protože byli dřív problémy z vlhkostí.jenže styrotherm stoji 200kč/m a ma faktor difuzniho odporu m20-40 vata 364kc/m a m je 1.cihla má přitom m9.ale ted pozor, pokud vatu nalepím a přetáhnu fasadním lepidlem tak lepidlo má aspon co sem v rychlosti nasel m 14-20.Takže z toho mi vyplívá že i s vatou se dům neprodyšně uzavře,tak asi nemá cenu do vaty investovat a zateplit to styrothermem ktery má tepelny odpor jeste o 0,6víc.Jsou to mé amaterské závěry proto prosím o nějaké postřehy a rady jak na to a rozvázat tady menší diskuzi jak je to s tou prodyšností.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

A co zvolit vatu a odvětrávanou fasádu?

;)

will*
hodnocení

odvětrávanou jsem nechtěl protože se mit to zdá pracnější ale asi by to bylo dobré řešení a téměr prodyšné.ještě to zvážím.

stirecek*
hodnocení

0x
Šedý polys max na severní stranu nebo tam, kde nesvítí, jinak jsou možné problémy. Vata je dražší, ale prodysna, záleží jen na způsobu uchycení.
will*
hodnocení

já mám barák téměř celý na saver a z druhé strany je krytý dalším domem takže tam svítí min.jde mi o to když dám vatu která je prodýšná a natáhnu to lepidlem které není tak prodyšné tak to téměř stratí svou učinost.

stirecek*
Tak použít odvetravanou omitku plus minerální vatu.
stavimeprosebe.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Šedý polystyren je jen zase reklamní trik,jak z lidí vytlouct peníze.Dům zatepli EPS polystyrenem o tloušťce aspoň 20 cm.Je to pro samopracovníka jednodušší.

JABRAKA

viera
hodnocení

0x

Náš dom zateplovali nobasilom, ale lepidlo nedávali na celú plochu len v troch pásoch a veľmi dobre im vychádzalo viazanie , potom dávali tanierové hmoždiny a tiež spodná lišta bola perforovaná, tak si myslím, že to dýcha.Dom bol stavaný z pôrobetónových tvárnic a medzery s maltou boli aj dva cm, pred zateplovaním bolo ľahke určiť , ako sú tvárnice viazané, nakoľko boli na fasáde jemné prasklinky .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]