Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Priplatek na bydleni

Od: petronelka* odpovědí: 10 změna:

dobrý den,poradte mi mám jen čid necelých 6 tis mám najemní smlouvu na 5900kč nevm jestly si múžu zažadat o doplatek na bydlení jestly něco dostanu děkuji za odpověd

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě zkuste tady kalkulačku.

iz*
hodnocení

2x

Dobrý den, Petronelko, na první pohled to vypadá, že byste mohla příspěvek na bydlení získat.

Ale závisí to na více okolnostech: (1) v bytě, pro který byste žádala příspěvek na bydlení musíte bydlet na základě nájemní smlouvy nebo Vám byt musí patřit, dále v něm musíte mít trvalý pobyt (to lze jen se souhlasem majitele)

(2) pro přiznání státní sociální pomoci (příspěvku na bydlení) se společně posuzují příjmy všech osob, které mají v bytě hlášen trvalý pobyt

___ Více informací k /...

doplněno 12.10.12 22:44:

Reakce na Limoska:

Energie se zohledňují v případě, že nájemné nepřekročí normativní náklady na bydlení. Normativní náklady se liší podle typu bytu a podle velikosti obce, v níž má žadatel trvalý pobyt.

Bydlí-li tazatelka sama, překračuje uvedené nájemné normativní náklady ny bydlení jedné osoby. V takovém případě by se k zálohím na energie už nepřihlédlo.

___ Reakce na Buss:

Bussi, většina lidí s ID by dala přednost zdraví a možnosti si na bydlení i ostatní potřeby vydělat prací. Situace je dnes bohužel taková, že i když příjemci ID mohou alespoň částečně pracovat, práci neseženou...

doplněno 12.10.12 22:51:

Omlouvám se za překlepy: ... na bydlení ... ... k zálohám ...

hodnocení

2x

V příspěvku na bydlení se rovněž zohledňují zálohy na energie. Zajděte si na svůj příslušný úřad práce, odbor státní sociální pomoci, a tam Vám se vším poradí a dají event. hned potřebné formuláře.

doplněno 12.10.12 19:09:

Jinak souhlas majitele v dnešní době k trvalému pobytu již nepotřebujete, stačí nájemní smlouva.

petronelka*
hodnocení

moc děkuju za radu doufám že mi to přiklepnou jinak nevím asi pújdu pod most

buss

Určitě, my to cvaknem.

No jistě aby se BUSS neozval!.!.!

Nepřeju nikomu nic zlýho ale co byste dělal Bussi, kdyby vás třeba nedejbože porazilo auto, vy byste následkem toho dlouho marodil, pak by vás kvůli tomu propustili z práce, ještě by vás ve finále manželka vyměnila za mladší, movitější model a vy byste díky tomu že máte ČID nezavadil vo práci a měl byste z důchodu 6tisíc platit 5,5tisíce jenom za bydlení?.?.?.?.?.?.?.?

JAK VÁS TADY Z PORADNY ZNÁM TAK VY BYSTE SI URČITĚ PRO PŘÍSPĚVEK NY BYDLENÍ NEBO ŽIVOBYTÍ NA NĚJAKOU SOCIÁLKU NEŠEL A ZAČAL BYSTE URČITĚ SÁM PODNIKAT!.!.!.!.! *zed**zed**zed**zed*

buss

No a proč NE? Takových je přece víc. Co si myslet o těch co umí dejte, dejte, mám nárok... a kolikrát společnosti sami nic neodvedli. Příklad, kolik člověk odvede na důchod za svoji kariéru a jak dlouho by za to mohl pobírat důchod? Jaká byla za komuny mzda a jaký teď berou důchod, vyšší než původní mzdu, ne? Proč lidi brečí a drží byty třeba 1 + 3 a to jednotlivci, samotní? Komunisté odnaučili lidi se napřed postarat o sebe. Proč si kopa lidi myslí, že zdravotnictví a j. bylo zadarmo?
Není pravda, že to co dává dobrotivý "stát" je od jiných lidí?

iz*

Jj, byla jsem moc stručná. Stačí nájemní smlouva nebo v případě podnájmu souhlas majitele.

petronelka*
hodnocení

vám mladím a zdravím se to dobře píše,já mám odpracováno 35 let tudíž nejsem žádna mladice a o práci nezakopnu,nejsem s těch kterým práce nevoní ,ale prostě mám smúlu a nejsem jediná v tomhle státě.

Petronelko nejhorší na tom je že do vyšších pozic se dostávaj lidi podle toho jak dobře umí lízt do zadele, jaký mají známý a taky opět podle členství ve ,,správné" straně.

Prvních 5 možná 10 let po sametovým ,,podvodu" byla hranice ,,zaměstnatelnosti" 50let věku.

Dneska je bohužel pro některý firmy starej i člověk ve 40.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]