Nejste přihlášen/a.
Dobrý den lidi,
chtěla bych se vás zeptat na tip, kde koupit linoleum, které by nemělo vzor dřeva a nebo kachlí, nebo barevných "zrníček" a nebo jen jednobarevné na JM?
Prošla jsem spousty obchodů v Brně, dívala se na netu a všude jsem narazila na klasickou nudu. Vzhledem k tomu, že mám moderní, novou kuchyň chtěla jsem lino s trochu extravagancí. Třeba nestejnoměrný fleky, nebo vzory cik-cak menší či větší a podobně. Bohužel různí výrobci a podobně stejné vzory.
V jedné prodejně jsem sice našla přesně to, co si představuji - černé linoleum se stříbrnýma cákancema, ale tloušťka byla jen 0,20 čili do míst, které nejsou tolik zatíženy, což kuchyň samozřejmě je.
Pan prodavač mi vysvětlil, že se výrobci jaksi bojí nějakých změn a lina, která by vypadala extravagantně nedělají a nebo právě a pouze do míst, které jsou nezatěžovány čili jakoby mimo obzor.
Hledala jsem i na netu, ale nenašla jsem v podstatě nic a proto bych se vás chtěla zeptat, jestli někdo z vás neví o prodejci a nebo výrobci lin, které vzorově neměla moje babička a nebo je nevidím v čekárnách a nebo si je nepamatuju ještě ze školy?
Moc děkuju!
Š.
"sarkaona", čtu tady stesky na lino. Víš, mám praxi desetileté spolupráce s Holandskou firmou Forbo. Forbo vydává vzorník s Evropskou kolekcí, ale ten se nedodává do prodejen. Do prodejen jde vzorník s Českou kolekcí, podle prodáného designu se vzorník sestavuje. Pokud seš z Brana navštiv Atea - Riva. podlahy24.cz/... je to pobočka Rivy z Prahy a tam je požádej o vzorník evropské kolekce. Mohu ti říci, že je tam spousta materiálů ve vinilu a "korku"v různých barvách, od růžové přes modrou k oranžové, design kovu, kůží apodobně. Nevzdávejto a jdi si za svou představou, jistě si vybereš. - archiweb.cz/...
Popřípadě zavolejete do Forba, má pobočku v Praze a zeptejte se, kde můžete nahlédnout do katalogu Forba, ale do evropské kolekce. - pt /již v důchodu/
Takové lino existuje. Málem jsem ho v létě koupila. Nemám ráda materiály "jako". Když dřevo nebo korek, tak dřevo či korek, když lino, klidně přiznat lino. Vybrala jsem světle zelené s barevnými skvrnkami, Vím, že barev bylo víc, ale už jsem jim nevěnovala pozornost. Zátěž si nepamatuji, ale určitě nějaká dost dobrá. Výrobce český. Nakonec se ale snacha lekla ceny, i když nebyla nějak závratná. Koupila falešné dřevo.
Pokud vás nikdo nenavede na nějaké vzorníky, slibuji, že se stavím v prodejně a zapíšu si podrobnosti. Ale zítra to asi nestihnu.
doplněno 13.10.12 09:30:Už si nejsem tak jistá jako včera. Zřejmě mě znechucení z falešného dřeva trochu posunulo a pomíchalo vzpomínky.
Moje "zelená s barevnými skvrnkami" je jen zelená se šmouhami.
Breno, PVC Funk, barva Charlotte, nášlap jen 0,2
Lepší nášlap má:
Breno, PVC Jazz, zajímavá (pro mě) je barva Kara, nášlap 0,4
(te´d si kontroluji na příslušných stránkách, barev Kara je tam víc, tu, co jsem viděla v obchodě, ne)
Zajímavá byla i Primetex, barva 1359 City Vert, nášlap 0,25. Dle informace z webu vyjímečně odolná proti opotřebení. Na webu ale není vidět jemný vzorek.
Pokud jsem vzbudila velké naděje, tak mě to mrzí.
Dobrý den, v Praze jsme na tom úplně stejně - vše vypadá jako plovoucí podlaha a výběr je pouze v barvě - od světlé až po hnědou. To budete mít asi fušku sehnat něco jiného. Byla jsem i ve velkoskladu a opět jen to samé. Eva
Mohu jen doporučit mladou brněnskou firmu Podlahy Pruša, pobočku mají na Moravském náměstí. Vybrali jsme u nich linoleum Tarkett podlahyprusa.cz/... a jsme spokojeni, nabídka vzorků je tam fakt široká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.