Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Územní plán obce

Od: andrea1* odpovědí: 2 změna:

Vlastním na kraji obce oplocenou zahradu se vrzostlou vegetací, zavedenou elektřinou, je l možnost připojit se na vodovodní řád a kanalizaci. Pro obec se nyní zpracovává nový územní plán. Požádala jsem písemně obecní úřad o zařazení zahrady do úz. plánu jako plochu pro výstavbu RD pro člena mé rodiny. Aby byly splněny podmínky na předepsanou šíři místní přilehlé komunikace, souhlasila jsem s prodejem 4 m širokého pruhu zahrady obci za 30 Kč/m2 (i když jsou pozemky v naší obci, vzdálené 3 km od krajského města, vykupovány minimálně za 500.-/m2). S touto cenou však nesouhlasí majitelka sousedního pozemku, vedeném jako louka a obec rozhodla, že bude tato lokalita, tedy i má zahrada, vyřazena z územního plánu jako plocha pro bydlení, protože chce do úz. plánu zařadit všechny parcely na této straně obce. Mám nějaké možnosti odvolání? Podotýkám, že se jedná o plochu přímo navazující na zastavěnou část obce. Komunikace může končit u mé zahrady a není nutný výkup od sousedky. Za radu předem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

Odvolat není možné protože nejste ve správním řízení.Jedině mužete navrhnou zastupitelstvu váš napad

andrea1*
hodnocení

To odvolání nejde, to je fakt, muselo by předcházet rozhodnutí, je to špatná formulace. Správnější je stížnost na postup obce podaná na krajský úřad odbor územního plánu prostřednictvím obce? S mým návrhem na řešení cesty nebylo na obci souhlaseno. Obávám se, že na krajském úřadě mi odpoví, že je to jenom věcí obce a pak by zbývalo jenom se soudit? To snad ne. Přece musí být někde dovolání a někdo musí objektivně posoudit, zda obec rozhodla dobře a nebo to je nesmysl. Pořizovatelem územního plánu je Magistrát města, obec je investorem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]