Nejste přihlášen/a.
Vlastním na kraji obce oplocenou zahradu se vrzostlou vegetací, zavedenou elektřinou, je l možnost připojit se na vodovodní řád a kanalizaci. Pro obec se nyní zpracovává nový územní plán. Požádala jsem písemně obecní úřad o zařazení zahrady do úz. plánu jako plochu pro výstavbu RD pro člena mé rodiny. Aby byly splněny podmínky na předepsanou šíři místní přilehlé komunikace, souhlasila jsem s prodejem 4 m širokého pruhu zahrady obci za 30 Kč/m2 (i když jsou pozemky v naší obci, vzdálené 3 km od krajského města, vykupovány minimálně za 500.-/m2). S touto cenou však nesouhlasí majitelka sousedního pozemku, vedeném jako louka a obec rozhodla, že bude tato lokalita, tedy i má zahrada, vyřazena z územního plánu jako plocha pro bydlení, protože chce do úz. plánu zařadit všechny parcely na této straně obce. Mám nějaké možnosti odvolání? Podotýkám, že se jedná o plochu přímo navazující na zastavěnou část obce. Komunikace může končit u mé zahrady a není nutný výkup od sousedky. Za radu předem děkuji.
Odvolat není možné protože nejste ve správním řízení.Jedině mužete navrhnou zastupitelstvu váš napad
To odvolání nejde, to je fakt, muselo by předcházet rozhodnutí, je to špatná formulace. Správnější je stížnost na postup obce podaná na krajský úřad odbor územního plánu prostřednictvím obce? S mým návrhem na řešení cesty nebylo na obci souhlaseno. Obávám se, že na krajském úřadě mi odpoví, že je to jenom věcí obce a pak by zbývalo jenom se soudit? To snad ne. Přece musí být někde dovolání a někdo musí objektivně posoudit, zda obec rozhodla dobře a nebo to je nesmysl. Pořizovatelem územního plánu je Magistrát města, obec je investorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.