Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Refinancování stavebního spoření

Od: egroups® odpovědí: 2 změna:

Včera jsme měli domovní schůzi a projednávalo se tam refinancování úvěru na zateplení apod.Přišla nabídka na převedení úvěru do jiné banky.Výsledek,cca 400 000Kč úspora oproti stávající bance.

A mě by zajímalo,zda lze nějakým způsobem takto převést i stavební spoření.

Mám byt v os.vlastnictví,který jsem zaplatil z úvěru a překlenovacího úvěru jisté stavební spořitelny.Nicméně ty úroky a poplatky jsou dle mého názoru příliš vysoké.

Existuje nějaká možnost toto stavební spoření včetně úvěru převést do jiné stavební spořitelny a tam pokračovat ve splácení?

Samozřejmě cílem je snížit co nejvíce konečnou zaplacenou částku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xpj*
hodnocení

0x

Všechno jde. Jde je o to, kdy se to dá udělat. Třeba my máme překlenovací úvěr ze stavebního spoření na nějakých 25 let, "fixace" úroku na 6 let. Nyní jsme někde u 4. roku splácení. Úrok je celkem brutální, ale v době, kdy jsme to sjednávali, byl nejnižší, co jsme mohli získat.

Předčasné splacení překlenovacího úvěru před koncem "fixace" je u naší spořitelny penalizováno 4% z částky překlenovacího úvěru, což je hodně brutální cena. Ale když se to spočítá a nový úvěr je kolem 3%, tak je to výhodnější zaplatit. Další nevýhodou je splacení celé částky překlenovacího úvěru, protože ta se nesnižuje.

Je to všechno o tom, jak výhodný je nový úvěr a kolik se refinancováním ušetří. Pak je někdy lepší i zaplatit pokutu, protože během 2-3 let mi to rozdíl mezi původní a novou splátkou zaplatí.

belanova*
hodnocení

0x

My jsme si sjednávali úvěr ze stavebního spoření v červnu s tím, že v roce 2015 ho chceme refinancovat (to nám končí fixace na další hypotéku a úvěr), ale bylo nám řečeno, že si máme dát pozor, že toto nové spoření (nebo úvěr - to nevím) musí být aspoň dva roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]