Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace komína

Od: vlasta* odpovědí: 3 změna:
Při stavbě komínu svépomocí jsem použil neoriginální izolaci, kterou jsem několika otvory vytahal. A chtěl bych ji nahradit klasickými půlkruhy nebon nejlépe sypkou izolací. Nevíte jestli se může na obsyb keramické vložky použít něco jako perlit, vermikulit nebo liapor. Samozřejmě se v tom musí ta keramika hýbat. Kominická firma mi řekla, že kdyby vložkovala komín nově keramikou, izolaci by tam už nedávala. Kvůli vystředění by to, ale asi bylo lepší. Vnitřek jsou letovice a venek EKO komín , mezera pouze 2- 3cm. Díky za radu. Vlasta
odpovědět na příspěvek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vlastíku, proč jste vytahal neorginální vatu a teď tam chcete dávat opět neorginální, možná i horší izolant. Klasickou půlkovou vatu tam nedostanete, perlit ano, liapor jen malou frakci...

doplněno 11.10.12 14:14:

Vytahaná vata byla spálená?

Proboha od čeho?

To je nějaké divné...máte slepené šamotové cihly? jak jste poznal, že trubky nedilatují?

doplněno 11.10.12 20:48:

Vlasto, nemůže být taková teplota přes trubky aby utrpěla vata!

Zkuste oslovit výrobce perlitu a liaporu, na jakou teplotu jsou jejich výrobky stavěné...

vlasta*
hodnocení

Nacpal jsem tam pouze ořezy orsil, ale tak napevno nacpané, že keramika se ani nehla, ten samý problém jsem měl u krbovek a stejného komína, ale tam už mám nerez, ale stálo mě to 20tis. Vytahaná vata už byla chycená atrochu spálená, komín se nehřál, ale vím co je uvnitř tak si nejsem jistý jestli by mi to nepopraskalo. Na komín je napojen ATmos takže teplota spalin kolem 200stupňů. Opravdu teď nevím co s tím a budu rád za jakoukoli radu hlavně z praxe, kominíci buď nechtějí anebo si to nebudou riskovat něco radit. Díky Vlasta

vlasta*
hodnocení

Samozřejmě, že jsou vložky k sobě slepené šamotovým tmelem, jedná se mi o ty sypké izolace jestli s tím máte někdo zkušenost a jestli při zásypu ta keramika může pracovat, protože prý sypké izolace nejsou schválené pro izolaci komínových vložek. Prostor nemá ty klasické větrací šachty v rozích . Vata není spálená doslova, ale je načervenalá od teploty na keramice,vata není nikde očouzená ani náznak po sazích nebo dehtu, problém s nacpanou izolací mi nastínil kominík. Vlasta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]