Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych se zeptal, uvazuji o prechodu od RWE k EONu, vse jsem si zde vyhledal ale jen jedno mi neni jasne?
V pripade vypovedi smlouvy u RWE s 3 mesicni vypovedni lhutou si pak prijde RWE pro svuj plynomer a EON si namontuje vlastni, nebo plynomer zustava? Je to tak ze se vse pripadne vyridi behem jednoho dne, nerad bych pak v topnych mesicich zustal bez plynomeru a zaroven moznosti bez topeni.
Prosim dale nekoho kdo provadel stejnou zmenu nejlepe ve stredoceskem kraji okres KL apod o pripadne rady s timto procesem.
Dekuji za odpovedi
Tomas
Také jsem letos přešel od RWE k EONu a probíhá to tak, jak je už popsáno výše, tzn:
- podáte si žádost u EONu, včetně plné moci k provedení převodu
- v průběhu té tříměsíční lhůty Vám dojde od EONu smlouva k podpisu, kde samozřejmě bude datum účinnosti
(např. 1/1/2013, smlouva s RWE tím pádem končí o den dříve, o toto ukončení se ale díky plné moci postará právě nový dodavatel)
- žádný plynoměr se nemění, fyzicky nic nepocítíte, prostě jen do určitého data platíte RWE, od následujícího dne platíte EONu
(dokonce ani aktuální stav plynoměru ke dni změny jsem nemusel hlásit, všechny údaje si zjistil EON sám)
- počítejte s tím, že nějaký týden po změně Vám přijde od RWE závěrečné vyúčtování
U mne celý proces přechodu trval dokonce jen necelé dva měsíce - 8. ledna podána žádost, 18. ledna podána znovu (chyběl mi tam jeden podpis), od 1. března jsem zákazníkem EONu
A nevím odkud čerpá informace @stirecek , ale EON je proti RWE levnější min. o 20% a to alespoň mně přijde celkem dost.
Štíreček říká, že:
"eon není o moc levnější"
Já říkám, že eon je levnější o cca 20%, což mi přijde docela dost. Je pravda, že jsou i levnější, ale tam už není rozdíl oproti eonu moc velký.
Tož tak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.