Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás, můžete mi poradit dneska u nás byl pán a měřil nám vlkost a máme tu 80procent vlhkosti tak mi řekl, že bych s tím měla něco dělat,aby se mi přestali zamlžovat okna. Prosím Vás můžete mi poradit nějaký kvalitní pohlcovač vlhkosti ale za rozumnou cenu. Peněz moc nemám jsem na mateřské a nemohu si dovolit moc velký výdaj. Ale prostředky jako ceresit apod. už mám vyzkoušený a nezabírá to. díky moc
Co je pro vás drahé a co levné nedokážu odhadnout.
Před časem cca 3 týdny zpět jsem si ze stejného důvodu jako popisujete vy, koupil tohle :
My jsme spokojeni. Na noční proud ( od 2 do 6 ) to stáhne vlhkost ze cca 70 % na vlhkost 45 %- 47 %.
Samozřejmě, že záleží na velikosti místnosti.
My ho používáme primárně v koupelně a v chodbě.
Dobrý den. Vlhkost 80% je doopravdy hodně. Pokud máte v bytě květiny, tak ty vám vlhkost zvyšují. Sušení prádla v bytě také, hlavně v zimním období. Zkuste více větrat a topit, to hodně sníží vlhkost. V zimě hodně větrejte hlavně při vaření a přestanou se vám mlžit okna. Při 80% vlhkosti už bosou nohou na koberci vlhkost poznáte. Já jsem si koupila vlhkoměr. Ten pán, co vám měřil tu vlhkost vám nabízel i nějaké řešení, nebo nějaký výrobek? Víte určitě, že jeho vlhkoměr ukazoval správně? Nemám důvěru v takové lidi.
Určitě vyhledat příčinu - máte účinnou digestoř? Nesušíte prádlo na topení nebo v bytě každý den? Větráte správně? Není potřeba vyhánět neustále teplo pánubohu do oken, ale jak tu bylo řečeno - několikrát za den krátce a intenzivně vyvětrat, aby vlhkost vylétla ven. Pokud sušíte prádlo v koupelně a máte tam okno, určitě větrejte hlavně tam, aspoň mikroventilací. MIkroventilace je taková pozice páčky jako napůl., našikmo - ani otevřeno, ani větračka. Tím se docílí toho, že okna nebudou hermeticky uzavřená, ale budou fungovat tak nějak přirozeně jako "stará dobrá okna". Třeba vždy, když jdete z domu, dejte tu mikroventilaci, ať zase má vlhkost šanci uletět. Jeslti musíte sušit prádlo v místnosti, větrejte hodně a otevřeným oknem opravdu několikrát za den.
Nevím, jestli jste v paneláku nebo v domku.
Moje zkušenost z domku - vlhkost jsme odsávali několik týdnů účinnou odsavačkou cca za 5tisíc (značku nevím, už ji nemáme, je to pár let), vytáhla vždy tak litr z místnosti za den. Problém byl jinde - tepelné mosty ve starých zdech, vyřešila to pak až rekonstrukce a zateplení domu zvenku. Pak nám začala vlhnout místnost ve zrekonstruované části, právě kvůli prádlu v zimě. Vyřešila to sušička prádla. Ale je v koupelně a v průběhu sušení tam je otevřené okno (což třeba v noci vůbec nevadí, to je pak otevřené pořád).
Další zkušenost z bytu - starý byt byl celkově zavlhlý, protože byl opět studený, nezateplený, rohový pod střechou. Co pomohlo - jednorázové půjčení odsavačky cca na týden. Vytáhla neuvěřitelné množství vody, jela nonstop, vlhkost srazila cca na zdravých 50% a už se neobjevila.
Takže moje rada - zkuste si nejdřív odsavačku od někoho půjčit, případně třeba z Bauhausu apod., tam se dají spotřebiče běžně půjčovat. Aspoň byste vyzkoušela, jestli by byl účinný, pokud byste ho opravdu potřebnovala koupit. Ale jednorázově by to mělo pomoct, protože mít denně zapnutou odsavačku není normální - byt by měl být schopen fungovat v normální vlhkosti a ne že tam několik let poběží odsávání.
Držím palce!
Dobrý den, paní Marto,
mnoho rad jste již četla. Přidám se k těm co radí omezit vlhkost. Je jen na Vás, abyste se rozhlédla po bytě, co způsobuje velkou vlhkost. Větrání je hygienické a správné. Nicméně nemá význam, abyste vyráběla vlhkost a tu pak vypouštěla i s teplem mimo byt.
Pořiďte si vlastní vlhkoměr a měřit a měřit...
Pro "dýchače" stěn, kdyby stěny dýchali, tak není tento problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.