Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení a tepelný most

Od: etde odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám dlouhou stěnu domu ("čistou" a ucelenou, tzn. bez oken, větráků atd.), kterou právě zatepluji. Polovina této stěny patří ke staré části domu, takže tloušťka zdi je cca 60 cm, druhá polovina je dostavěná a je montovaná.

Zatepluji teď tu montovanou část, jelikož i přesto, že je jedná pouze o malý pokojík + záchod, není možné ji vytopit na víc jak 15 stupňů (kromě zimy je následkem i kondenzace vlhkosti na stěnách a plísně). Momentálně nemám finance na zateplení celé stěny včetně staré části domu (a asi by se to před zimou ani nestihlo), takže chci zateplit jen tu slabší půlku. Obávám se však, zda v místě, kde zateplení skončí, nebude tepelný most a uvnitř v rozích místností, kde končí novejší zateplená část a začíná stará nezateplená, nebudu mít v zimě mokro.

Co vy na to? Můžu alespoň prozatím nechat zateplenou jen polovinu stěny?

Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

etde, nevím zdali jsem pochopil správně.

Máte dlouhou zeď, kde největší problém je dostavěná část. Tu zateplujete a skončíte zateplení na přechodu nové a staré části.

Klidně to zateplete jak uvažujete, jen skončete 50 cm již na nové části. kde je problém, nebo jsem nepochopil dotaz?

doplněno 10.10.12 12:16:

omlouvám se, samo že protáhnete na novou část

doplněno 10.10.12 12:18:

už se jdu najíst...

polyš nalepíte na STAROU ČÁST 50cm.

Omlouvám se opět.. To jsem se do toho zamotal...ale pochopil jste správně..Zateplíte o řadu více...

doplněno 10.10.12 13:14:

i stará 60cm silná zeď z plných cihel je třeba zateplit. Její tepelný odpor je mizivý!

etde
hodnocení

Pochopil jste správně.

Nejsem odborník a měl jsem obavy, že když skončím na hranici nové a staré stěny, může mi to uvnitř dělat v rozích pokojů (na přelomu staré a nové části) neplechu vlhkostí apod.

Děkuji moc, udělám to, jak říkáte.

Zateplení a tepelný most
etde
hodnocení

Jen ještě:

"Klidně to zateplete jak uvažujete, jen skončete 50 cm již na nové části. kde je problém, nebo jsem nepochopil dotaz?"

Myslíte na staré části, předpokládám...

hodnocení

0x

Mno já bych to zatelení protáhl tak 50-100cm na starou část (viz obr.)No a pak stejně uvažujte o pokračování (teda příští rok či později Ne?)

Zateplení a tepelný most #2

figurek*
hodnocení

0x

jak už vám tady radili, zateplete především tu slabší a problémovou část. Se zateplením prozatím skončete o nějaký ten metr dál, až na původní šedesátce zdi, přesně tak jak jste to popsal. Vůbec nic tím nepokazíte. Možná že další zateplování ani nebudete potřebovat, je to přece jen šedesátka zeď.

Ale mě se zdá divná jiná věc. Píšete, že přístavek nejde vytopit na více, než 15°C a že vám v zimě vlhnou zdi. Kdo vám dělal ten montovaný přístavek? To vypadá, že vám domek špatně poskládali nebo že vás rovnou ošidili. U montovaných domků problémy s tepelnou izolací nebývají.

etde
hodnocení

Domek jsme už takto koupili. Stěny vlhnou kvůli kondenzaci - jsou promrzlé a v pokoji se topí (vlhkost ale vidět není...dokud nezačne plíseň :-/).

Já doufám, že to s překrytím na starší stěnu vyjde, ale kdyby to neklaplo a udělali bychom zatím zateplení jen čistě na nové části, bude někde problém? (musíme na to totiž doobjednat materiál, času není moc, je možné, že bychom to nestihli...)

Díky.

Kdyby to neklaplo a udělali by zatím zateplení jen čistě na nové části, tak to rozhodně nebude horší nežli stávající stav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]