Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda jde udělat sprchový kout bez vaničky v koupelně v panelovém domě přímo u stoupaček. Tzn. lze nějakým způsobem zachovat možnost přístupu do stoupaček a zároveň zajistit těstnost stěny vůči tekoucí vodě ze sprchového koutu?
Děkuji
Teoretickz lye všechno...nebo skoro všechno.
Ale v tomto případě se do toho nepouštějte...v katalogu to vzpadá jednoduše a hezky.., v reálu to bude složité a zdaleka ne tak
hezké. V paneláku by to vyžadovalo velké množství "alternativních řešení" a spíše si tím zaděláte na další problém do budoucna.
A to nemluvím o tom, že stejně v panelovém domě neuděláte žlab v úrovni podlahy, ale budete muset sprchový kout zvedat..pak
celá "poezie" bezvaničkového koutu je ta tam..
doplněno 09.10.12 14:46:P.S:: omlouvám se za "y a z" měl jsem špatně přepnutou klávesnici.
Se zvedáním koutu počítám, spíš se mi jedná o to, jak vyřeším přístup a zároveň těsnost stoupaček. Opravdu je to takový problém? Žádný katalog jsem neviděla, vychází to čistě z mé hlavy
"spíš se mi jedná o to, jak vyřeším přístup a zároveň těsnost stoupaček."
blbě...co jiného k tomu napsat.
Mimo to, by stoupačka měla být přístupná po celé výšce podlaží. Snad pokud lze vyřešit přístup ke stoupačce z druhé strany, pak ano.
Už se tady řešil nejeden dotaz "ONI chtějí měnit stoupačky a JÁ jsem dělala před rokem novou koupelnu, kdo mi to zaplatí a kdo koupelnu uvede do "původního stavu"? Tak pozor, ať za rok nejste další v pořadí..
Nevidím důvod, proč by neměly být stoupačky přístupné po celé výšce podlaží, resp. úplně stejně jako jsou teď. Otvor zůstane naprosto stejjný, jen bude zadělán dvířky z jiného materiálu.
Každopádně děkuji za odpověď.
Nevidíte důvod?
A vyměněné stoupačky vody i kanalizace v domě máte (je to společná část domu, nikoliv Vaše)?
I pokud ano..a došlo by k poruše u podlahy...nebo u stropu..jak se tam instalatér přes dvířka 60x60cm dostane?
Dneska je to z "papundeklu", který se dá většinou demontovat a stojí pár Kč..
Až to budete mít obložené kachličkama za 1400Kč/m2 v nové koupelně a instalatér přijde měnit stoupačky, bude radostí skákat do stropu...A být na jeho místě, nechal bych v to v těchto případech vyměnit samotné nájemníky..
Je to samozřejmě v jistém smyslu Vaše věc..
Jen říkám...časem si na mne vzpomenete..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.