Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možno odvětrávat žumpu pouze stoupačkou v RD nad střechu, nebo musí mít žumpa ještě své odvětrání? Stoupačka je 100, za poslední toaletou redukována na 75 a vedena po šikmině stropu v podkroví až do odvětrávací tašky.
no právě že řeším problém, se zápachem z wc...původně vyvedena stoupačka do stěny koupelny a zakončena přivzdušňovací hlavicí. To se rovnalo strašnému zápachu z mísy, z umyvadla ani z vany to nesmrdělo, nepomohlo ani nechat otevřené víko žumpy. Tak jsem demontoval hlavici a potrubí protáhl až nad střechu, zápach se sice o trochu zmenšil, ale hlavně přes noc kdy se wc nepoužívá tak brutálně smrdí. mísu jsem tedy demontoval a zaslepil vstup do stoupačky...zápach zmizel a teď mám tedy dilema, jestli právě stoupačka nestačí odvětrávat a jde to přes syfon mísy, nebo je mísa vadná, ale nechce se mě hned kupovat nová, když by to pak smrdělo zase
právě s tím je problém, trubka prochází mezi trámy a víc jak 75 tam neprotáhnu, už takhle jsem musel probourat strop v ložnici ...ještě mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že záchod je napojen prakticky kolmo na stoupačku, která vede podlahou...stoupačka je v podlaze/stropě zalomená a vedená pod 45 stupni, kde cce po 40 cm je na ni kolmo nasazen záchod, pak pokračuje cca 30cm kde je redukována na těch 75 a zalomená do stěny a pokračuje ke střeše
voda v syfonu se nesníží, po spláchnutí se zvýši a pak pomalu klesne na normální hladinu...asi zkusím demontovat i mísu v přízemí, a dát ji do patra co to bude dělat...v přízemí nic nesmrdí, tak by měla být v pořádku
tak jsem ji vyměnil za mísu z přízemí a je po smradu v 1 patře, po sundání nádobky na splachování z problémové mísy je zřetelná prasklina mezi kanálem splachování a sifonem...nicméně , ještě je cítit zápach i v přízemí a to ze dvířek stoupačky umístěných hned u podlahy. V tomto místě je i napojen odpad od kotle a je to nějak divně napojeno, bohužel se špatným přístupem. Lze toto místo jen vypěnit, aby se to utěsnilo a zápach zmizel? Nebo se bude muset bourat stěna a předělat napojení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.