Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na kvalitní kuchyňské nože

Od: kubinec® odpovědí: 8 změna:

máte někdo zkušenosti z kuch. noži

můžete mi dát tip jaké jsou kvalitní a ostří se brzo neztupí?

máme z tescomy, ale týdně se musí přibrušovat na stolníá brusce, jinak totiž nejdou "naostřit" (brousky nebo ocilky nezaberou)

a to ty nože používáme jen na zeleninu a pečivo(čerstvé *smich*)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Victorinox - kromě známých červených kapesních all-in-1 nožíků dělají i klasické kuchyňské nože v několika modelových řadách.

kejki3
hodnocení

0x

Jestli není jednodušší koupit si ty laciné, kde zaberou kolečkové ocílky. Mám tři nože od Nirosta za 100,- a kromě zubatého na chleba nemám problém.

hodnocení

0x

FISKARS - jsou sice dražší, ale ani po deseti letech nenesou stopy permanentního používání. Stejně tak i nůžky stejné značky. Naopak varuji před FINE LINE, na ktarých se po třech letech začaly na ostří tvořit zoubky. A ty také nebyly zrovna nejlacinější...

kejki3

Ty nůžky nejsou špatné, ale v profi použití se taky musí brousit, jen obtáhnout tou ocílkou nestačí. Je to o intenzitě použití.

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem velmi spokojen s našimi noži z firmy KDS Sedlčanské strojírny.Dobrá ocel,kvalitní zpracování.

JABRAKA

doplněno 11.12.08 11:42:

Dobrušuji plátkovými brousky na nože a nůžky.

JB

paja*
hodnocení

0x

Před rokem jsem dostala Solingen nože a jedou prakticky denně a krájím všechno (tedy krom pečiva, na to mám zubatý)a zůstávají pořád ostré , ale jsou z těch dražších v nožích tak střední třída.Nesmí mi na ně nikdo sáhnout a nesmí do myčky a horké vody kvůli otupení, spokojenost velká.;)

macek7411*
hodnocení

0x

Koupil jsem letos k vánocům nůž keramický a škrabku. Podle reklamy má být dvakrát tvrdší než nejlepší ocel, pokud je to pravda tak jsou tyto nože nejlepší.

mil®
hodnocení

0x

Solingen, ale ne od stánkařů! Originály jsou dost drahý. Počítej tak od risícovky vejš. No a na druhém místě Fiskars. Ovšem se vším se muší zacházet s citem a rozumem, pak vydrží dlouho. Obtahuju vocílkou, občas jemným brouskem.

Sedlčany ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]