Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak skladovat vyloupané vlašské ořechy

Od: mo odpovědí: 6 změna:

Prosím poradte jak a v čem se skladují vyloupané vlašské ořechy a by nezhořkly a nedaly se do nich moli.D ěkuji moc za odpověd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já je dávám zmrazit. Mohou se i nasypat do zavařovací sklenice a dát sterilovat.

sebod*
hodnocení

2x

Podmínkou toho, aby ořechy byly opravdu kvalitní, je vyloupat je ze skořápky až když jsou opravdu suché. Potom dáme jádra do sklenic pod víčka a nasucho zavaříme. Vydrží několik let *palec*

byra*

Já je normálně oloupané vložím do sklenice, zašroubuju a skladuju v lednici

hodnocení

1x

Jojo, zavařená ořechová jádra, jen tak nasucho, mám vyzkoušená. *palec*Zavařovala jsem je několikrát do malých skleniček od džemů a přesnídávek a do vysokých od oliv. Tak aby tam byla vždycky jedna porce, abych nic nemusela schovávat a hlídat. Je to ověřené a bezva!

dejvy*
hodnocení

0x

Pokud jsou důkladně usušeny, pak stačí do sklenice, zavíčkovat, nebo zašroubovat a ořechy vydrží při pokojové teplotě určitě rok ( déle u nás nevydržely, protože jsme snědli ).

Pozor však na plíseň. Ořechy rády chytají při špatném sušení plíseň. Jsou to takové drobné "chloupky " jako pavučinky.

Takové ořechy u nás ihned vyhazujeme. Ale už jsem se setkal i s tím, že je jinde s klidem zbaští, nebo použijí do cukroví.

mo
hodnocení

Děkuji vám mnohokrát za vaši radu.Vyzkouším to .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]