Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké trubky na topení (PPR Stabi, CU)?

Od: honziiik odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych se zeptat jaké použít potrubí k topení. Mám krbovou vložku s výměníkem. Na systému budu mít 5 radiátor 22 (rozměry 500x 1000 a 2000, 600x1000 a 1800) + jeden žebřík. Rozvody budou schovaný za sadrokartonem. Největší vzdálenost radiátoru 25m potrubí.

- použít PPR Stabi nebo CU?

- jaký zvolit průměr trubky k žebříku a 1 radiátoru 11x500x1000? je možné použít Cu 15? vzdálenost od vložky cca 3m

- lze použít kombinaci PPR Stabi a CU? V kopce u vložky je mě jasný, že musím použít CU kvůli teplu.

Díky za odpovědi

Honza

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Pokud si to chceš dělat sám, doporučuju na 1 odpoledne pozvat topenáře na konzultaci. Žebřík a malej radiátor ti utáhne 12ka, ale předpokládám, že nedáš dohromady ani snižování průměrů dle radiátorů na větvi a další věci. Neříkám, že to nepořídíš udělat, jsi-li zručnej, ale měl bys nejlepší dát dvě tři stovky topenářovi, který ti to vysvětlí, vypočítá, eventuelně namaluje na papír nebo aspoň na zeď. Ono to nevypadá, ale i topení je o praxi a zkušenostech. Když to bude slabý, nebude to topit, když to bude silný, nemusel jsi vyhazovat za materiál, ale mohl sis to nechat za ty prašule udělat odborníkem...

hodnocení

0x
Cu...a nechte si to udelat od nekoho, kdo tomu rozumi...at predejdeme dotazum „proc mi to netopi?”.
ladaadal*

No, nechtěl jsem bejt tak tvrdej (mimořádně)*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]