Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bylo mi sádrokartonářem doporučeno pro uchycení světla ve stropu použít hmoždinku od Fischera GK. Ale v propagačním materiálu Fischer uvádí, že tato hmoždinka není vhodná do protipožárního sádrokartonu, důvod neuvádí Jaký je důvod? Hůře drží nebo že by mohl teplem povolit plast? A ještě se zeptám, klasické stropní světlo se třemi žárovkami - kolik takovýchto hmoždinek je asi potřeba?
A ještě jeden dotaz - jak se volí průměr vrutu do hmoždinky na zeď? Vrták vím, že je stejný jako hmoždinka, ale jak silný patřičný vrut? Díky.
už jste si asi odpověděl sám pří teplu ten plast povolí,jínak světlo,jakou má váhu,2 hmoždiny ho musí udržet,jinak osobně to chytám do profilů které vedou pod sádrou ,ale s tím se už musí počítat do předu,
vrut se volí takový-u některých hmoždinek je už uveden jak vrták i vrut-jinak selský rozum musí táhnout a hmoždinu rozevírat,a záleží co pověšujete
to světlo má tak dvě, tři kila. V profilu dané uchycené nebude, bude to držet jen ten sádroš a hmoždinka. Proto se ptám, kolik ta hmoždinka se sádrošem unese (aby se nevytrhla).
takže když mám třeba osmičku hmoždinku, tak čtyřku až šestku vrut?
použil bych hmoždinku GKM.
nevím co myslíte tím klasickým stropním světlem. pokud má uchycení na jeden vrut, tak jednu hmoždinku, pokud více, tak více.
průměr vrutu záleží na typu hmoždinky. viz odkaz: metalfix.cz/...
Ahoj,
já ji použil do červenýho SDK a v pohodě. Nevrtal jsem to vrtačkou ale vyvrtal šroubovákem. Před zašroubováváním hmoždinky jsem ji namazal tekutým mýdlem. Ony to kroucení nemají rády a praskají při šroubování a při jejich ceně je to škoda. Vrut tenký, použil jsem ty co byly k tomu svítidlu. Zašrouboval jsem doma asi 60 těchto hmoždin Na světla i na detektory kouře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.