Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohlcovače vlhkosti - poradíte?

Od: hihi* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

zjistila jsem, že mám v ložnici cca 80% vlhkosti - zatím netopíme, v teple se nám špatně spí, přitápíme až v zimě. Větráme krátce 2x denně, pokud je venku přijatelně (+ 15 stupňů), máme okno otevřeno celé odpoledne.

Jak vlhkost snížím? Jsou k něčemu pohlcovače jako třeba Ceresit?

Nebo je jedinou možností víc zatopit?

Prosím o všechny rady a tipy.

Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Pohlcovače Ceresit jsou dobré, akorát ta cena mi příjde vysoká za náhradní tablety. Svou funkci plní dobře, kdyžtak si pořiďte dva kusy a dejte je současně. Pomáhají.

kato*
hodnocení

0x

Mohu doporučit kasa.cz/...,máme doma a odvhlčuje dobře.Vždy to necháváme přes noc zaplé v koupelně.Sbírá vodu do nádobky.Jen hlučnost by mohla vadit.

Je daleko více typů.Dá se vybrat podle hlučnosti,spotřeby,ceny,výkonu...jak potřebujete

odvlhcovace-vzduchu.heure/...

uska*
hodnocení

0x

El. odvlčovač 100% pomůže a zároveň i trochu vytopí ložnici - odvlhcovace-vzduchu.cz/...

Nepomůže nechat otevřené okno celé odpoledne, ale větrat několikrát denně krátkodobě do průvanu. S nízkou teplotou vám stoupá vlhkost. Nejlepší je najít příčinu vlhkosti a odstranit jí. Někde se brát musí.

hihi*
hodnocení

Jedná se o pokoj v eLku domu, tzn. jen z jedné strany je napojený na dům, ze tří je nekrytý. Pomůže proti vlhkosti kvalitní zateplení? Myslím, že chyba je nejspíš v chladných stěnách...
(Hydroizolace v pokoji je v pořádku.)

dejvy*

Podobnou otázku jsem tady položil před časem.

Koupil jsem tento odvlhčovač eva.cz/...

Po vykoupání je v koupelně přes 70% RH. Když ho nechám běžet na noční proud, od 2 hodin do 6 hodin, tak je schopen snížit vlhkost pod 50% RH. Někdy je to třeba 44%, někdy třeba 47%.

Z nádržky vylěvám po těch 3 hodinách cca 3 decilitry, což mi přijde poměrně dost.

Hlučnost je za zavřenými dveřmi téměř neslyšitelná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]