Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zjistila jsem, že mám v ložnici cca 80% vlhkosti - zatím netopíme, v teple se nám špatně spí, přitápíme až v zimě. Větráme krátce 2x denně, pokud je venku přijatelně (+ 15 stupňů), máme okno otevřeno celé odpoledne.
Jak vlhkost snížím? Jsou k něčemu pohlcovače jako třeba Ceresit?
Nebo je jedinou možností víc zatopit?
Prosím o všechny rady a tipy.
Díky.
Mohu doporučit kasa.cz/...,máme doma a odvhlčuje dobře.Vždy to necháváme přes noc zaplé v koupelně.Sbírá vodu do nádobky.Jen hlučnost by mohla vadit.
Je daleko více typů.Dá se vybrat podle hlučnosti,spotřeby,ceny,výkonu...jak potřebujete
El. odvlčovač 100% pomůže a zároveň i trochu vytopí ložnici - odvlhcovace-vzduchu.cz/...
Nepomůže nechat otevřené okno celé odpoledne, ale větrat několikrát denně krátkodobě do průvanu. S nízkou teplotou vám stoupá vlhkost. Nejlepší je najít příčinu vlhkosti a odstranit jí. Někde se brát musí.
Jedná se o pokoj v eLku domu, tzn. jen z jedné strany je napojený na dům, ze tří je nekrytý. Pomůže proti vlhkosti kvalitní zateplení? Myslím, že chyba je nejspíš v chladných stěnách...
(Hydroizolace v pokoji je v pořádku.)
Podobnou otázku jsem tady položil před časem.
Koupil jsem tento odvlhčovač eva.cz/...
Po vykoupání je v koupelně přes 70% RH. Když ho nechám běžet na noční proud, od 2 hodin do 6 hodin, tak je schopen snížit vlhkost pod 50% RH. Někdy je to třeba 44%, někdy třeba 47%.
Z nádržky vylěvám po těch 3 hodinách cca 3 decilitry, což mi přijde poměrně dost.
Hlučnost je za zavřenými dveřmi téměř neslyšitelná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.