Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám takovou jednu otazečku.. máme 2podlažní RD, hodně starý cca 80-100 let, po celkové rekonstrukci cca 30 let zpět. v domě jsou stropy s hurdisek. do této doby nebyl problém. přes obec začalo jezdit více nákladních aut a je plánovaná kanalizace. po projetí auta je v patře znatelně cítit chvění, v přízemí se neděje nic. na stropě jak v přízemí, tak v patře se začaly objevovat praskliny, zda se,že jen na nosnících, napříč stropem zatím žadné praskliny nejsou. může dojít k oslabení stropu ať už po tolika letech, nebo působením vibrací? taky jsme si začali všímat, že sem tam, pokud se projde v patře jako by strop zapraskal-zvukově. zkoušeli jsme poklep a neobjevili jsme žádna dutá místa, jen v patře v jednom pokoji, tam jsou praskliny jak vodorovně, tak kolmo, ale ne nijak extremní. tak nevím, zda čekat, nebo začít řešit.. děkuji za odpověď.
Pokud je to jen trošku možné, vypátrejte jak máte uloženy hurdisky. Materiál to není špatný, ale chyby se děly při pokládce. Já také jsem před časem pátrala po problému až jsem zjistila, že mám uloženy hurdisky bez patek. Koukněte na
díky za odpověď.hurdisky jsou uložené v ičkách 140mm, a jsou uloženy bez patek. kraje jsou zalité do betonu. na tom je vrstva škvarobetonu a poté klasický beton zhruba 5-7cm. v hale a chodbách máme hurdisky bez omítky a není prasklá ani jedna. pod tou omítkou je to ale na zkontrolování horší. jsme znova v rekonstrukci a děsí mě, že by jsme třeba za pár let museli měnit všechny stropy. tyhle vydržely zhruba 30let bez nějaké zjevné úhony.. ale i tak nemám nějak dobrý pocit jen nad tím mávnout rukou a pak se divit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.