Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČEZ distribuční sazba D standard D01d x D02d

Od: catwalk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

není mě zcela jasné, v čem je rozdíl mezi D01d a D02d (sazba ČEZ)?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

zdravím a co vám není jasné? u tarifu D01 je levný poplatek za jistič a dražší proud za kwh. u D02 je dražší jistič a levnější proud za kwh. na stránkách čezu mají kalkulačku kde zadáte roční spotřebu a vypočte vám cenu při různých tarifech.

doplněno 07.10.12 15:57:

od spotřeby 1,2 Mw/ rok se vyplatí tarif D02

catwalk
hodnocení

Omlouvám se nejsem brilantní matematik, tak mě hned není jasné toto. Kde leží hranice spotřeby MWh/rok, kdy pod hranici je výhodnější D01d a nad D02d?

catwalk
hodnocení

Díky za odopvěď, tak jsem si setavil dvě rovnice, jednu pro d01D a druhou pro d02D. Vyšlo mě to podobně, něco kolem 1MWh/rok pro jistič 3x25A.

Dále mě z toho vyšlo, konečná DPH přirazí 20% i k "dani za elektřinu". Takže "daň za elektřinu" je vlasně pro nás přidaná hodnota, kterou je třeba znova zdanit pomocí DPH.

hodnocení

2x
D01 je pro byty s malou spotrebou , D02 pro vyssi. D01 -> Mensi platba za jistice , ale cena za 1 MWh je5594,77 KcD02->Vyssi platba za jistice , cena za 1 MWh je 4830,01 Kc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]