Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmístění bodových světel

Od: heterak® odpovědí: 3 změna:

Poradími někdo s rozmístěním bodovek v podhledu? Výška stropu je 250cm.

doplněno 07.10.12 12:53:

Sakra,dal jsem tu obrázek už i se světlama :( No nic...myslíte,že toto rozmístění a počet světel je rozumné? A jaký by jste použili typ světla?

doplněno 07.10.12 12:55:

Světle zelená plocha a tmavě zelená plocha jsou 2 ovládací okruhy.

Rozmístění bodových světel

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

V kuchyni jako takové moc světla být nemusí - já to mám řešeno halogenovýma bodovkama pod linkou (aby bylo vidět na ´vaření´, 12V, celkem cca 70 W na cca 4 m) a na celou kuchyň jednu žárovku odrazem o strop. Mám to ve třech okruzích, rozsvítím to, co zrovna potřebuju...

olaf71*
hodnocení

0x

měl jsem podobně bodovky po metru a svítilo to dostatečně. bodovky, trafo,žárovky na 12V.

nebo dát na 230V + stmívač

petr130rs*
hodnocení

0x

Doporučuju program DiaLux Light, který je volně ke stažení. Problém je zde, že je zapotřebí znát charakteristiku použitých světel, pokud chcete použít nějaká starší a nebo přímo zjistit světelné charakteristiky světel od výrobce, pak je to již hraní.

*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]