Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání podlah

Od: og odpovědí: 6 změna:

Zdravím,potřebujeme dokončit v domku podlahy - zatím máme beton, jenže např. mezi chodbou a koupelnou je rozdíl ve výšce asi 1cm. Jakým způsobem se vzrovnává podlaha? Potřebujeme celou plochu (4+kk, 100m2), všude kromě koupelny chceme položit lino. Ve většině pokojů je podlahové topení. Jak se to v takovém případě řeší? Nemám s tím zkušenosti, tak prosím o radu, abych o tom měl představu a věděl na jakou firmu se mam obrátit a co mam chtít. Nerad bych naletěl nějakým amatérům, co to neudělají dobře

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jde jen o 1 cm,řešil bych to deskou sádrovláknitou,nebo dřevovláknitou.Lepit na beton nízkoexpanzní pěnouPUR.Pro podlahové topení je nutná podlaha izolovaná aspoň15 cm polystyrenu,jinak účinnost klesá až o 30%

JABRAKA

hodnocení

0x

A to jž máte podkladní beton a podlahové položeno? Pkd ano tak je to OK ,ten centimetr je akorát rozdíl dlažby a lina.

og
hodnocení

ano, jinak je všechno položené. jenže o 1cm výš je právě ta koupelna. Nevím jestli se dělá nivelace, nebo anhydrit - jestli v tom je teda rozdíl.

Aha,tak ta koupelna měla být níže ale dalo by se to zakrýt šikovně prahem do dveří koupelny a pak to nikdo nezaregistruje.Nivelace či samonivelační stěrka se dělá pkd není dostatečně rovný podkladní beton ,zvláště pod plovoucí podlahy.

Oosbně bych to ,ať to shrnu, vyreklamoval (pkd to bylo zakázkou firmě či soukromníkovi a ne melouchem či svépomocí) a řešil to jak jsem psal prahem.

og
hodnocení

my to tak koupili, a neni to jen v koupelně. Jak velká vrstva té nivelace se dá dělat? Práh mě taky napadl, ale jednak bych je musel dát všude a do novostavby se mi moc nehodí. A ten výškový rozdíl by byl při přechodu znát, takže to je až nejposlednější řešení. Chtěl bych to vyřešit "pořádně". Ale nedovedu si představit jak se ručně vyrovnává taková plocha,někde až do výšky toho cm

nevím ,já to vidím na dvě možnosti-1.vybourat a nový podkladní beton-může se zničit i podlahové topení a hoooodně navýšit cena opravy!

2.Uděla samonivelační stěrku (srovnání výšek na určitou mez),spíše srovnání aby byl podkl.bet.vodorovně a pak položením nejakých desek a to nevím OSB asi nee ale něco takového.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]