Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.. mám na střeče dva tesaře, oba jsou šikovný ale jen je arogantní..Tomu hlavnímu jsem řikal že je rád příští tyden uvidím...ale ať si strovná svého arogantního kolegu...Prý je stále stejný.a jestli se mi to nelíbí, že oni mají práce dost...at se s tím smířím...
...mě se ale nelíbí jak se ke mě chová..já jsem normální...a platím... a tak...Co se stane když bych odstoupil od dohody a nebo oni...
smlouvu spolu nemáme..
děkuji
V dnešní době se tomu dost divím, ale zřejmě je tesařů ve tvém kraji málo, nebo dělaj opravdu dobře za dobrý peníz. V tom případě bych to moc nepokoušel. Jistě to ucejtěj při posledním placení na diškréci. A samozřejmě na tvých referencích mezi přáteli a známými. OPBH už zrušili, takže arogance vůči zákazníkovi se už nenosí.
neodstupoval bych od smlouvy je to riziko hlavně pro Vás, máte jistotu, že seženete hned tesaře na dodělání před zimou? jak se budete hádat kolik už toho udělali 20 % podle vás 50 % podle nich? zaději zatnout zuby a počkat až to dodělají
doplněno 05.10.12 17:57:kdyby to nebyla střecha určitě to řeším jinak
Záleží na tom, nakolik je VY potřebujete. Pokud pracují dobře a Vy si nejste jistý, že seženete adekvátní náhradu, musíte si chtě-nechtě jejich chování líbit. Pokud víte, že najdete jiné pracovníky, dejte jim "padáka", Vy jste platící zákazník a máte právo, aby se k Vám chovali slušně. Když nemáte žádnou smlouvu, o nic nejde.
Píšete že pracují dobře a jste spokojen.To je u této práce hlavní a týden se to dá vydržet...Horší by to bylo kdyby jste spolu byli nuceni být ve spojení třeba rok..atd..
Jen mi ze zvědavosti zajímá jak se ta ragonce projevuje nebo co Vám vadí?Přeci oni jsou na střeše Vy dole jen občas nakouknete..
Kde je a jak vzniká ten problém?
Já bych osobně začal otázkou, zda nejsem důvodem tesařovi arogance já (např. mými neustálými dotazy, kontrolami, snahami radit a jinak se zapojovat,...).
Tvrdíte, že jsou šikovní oba, tak pokud se k Vám jeden nechová nejlíp, ale nijak Vás například neuráží a nenapadá, tak bych je nechal dokončit rozdělanou práci, zaplatil na kolika jste se domluvili a nechal to plavat s tím, že bych je nikomu dále nedoporučoval.
Je mi jasné, že má první věta se Vám nebude moc líbit, ale jako student jsem si přivydělával na stavbách a setkal se s mnoho lidmi (zákazníky), kteří když se u nich dělalo cokoliv, museli u toho stát a pozorovat to. Nejlépe překážet v cestě řemeslníkům a neustále zatěžovat mistra dotazováním se na věci, které už jim byli několikrát zodpovězeny. A takový zákazník, i když platí jak má, dokáže člověku práci pěkně znechutit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.