Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postel u studené stěny vs plíseň

Od: nola odpovědí: 11 změna:

Minulý rok jsem i přes zimu měla postel u obvodní zdi a plesnivěla. Myslíte, že když mezi postel a zeď dám polystyren, tak se to vyřeší? Jinde mi postel zavazí. Za radu děkuji!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne, nevyřeší, spíše bych odhadoval že se to ještě zhorší..., protože rosný bod bude za polystyrenem..a zeď nebude moci "dýchat"..

hodnocení

2x

Polystyren by pomohl jedině na venkovní straně, uvnitř nepomůže, jak již napsali správně kolegové.

mowla*
hodnocení

1x

Polystyren - ani nic jiného, takto jednoduše problém nevyřeší - dej postel pár centimetrů od zdi, ať ´luftuje´...

hodnocení

0x

Musíš nějakým způsobem zajistit, aby okolo zdi proudil vzduch.

Takže buď vyříznout v čele postele otvor, nebo tam zabudovat nějakou mřížku pro vzduch a taky odsunout postel od zdi.

Jedině proudění vzduchu a odvětrání vlhkosti může zabránit plísni.

Pokud se vzduch nehýbe a vysráží se tam voda, tak to zplesniví vždycky.

marketaha
hodnocení

0x

Bohužel nám na některých stěnách nepomohlo ani proudění vzduchu ... tak jsem všude, kde bylo potřeba nastrkala Ceresit - do menších prostorů sáčky, sice to něco stojí, ale pomáhá nám to :) Nejdřív jsem tu plesnivou stěnu vystříkala Savem.

Jenže problém je v tom, že odstraňujete následky...nikoliv PŘÍČINU.

marketaha

Jo jo to je mi jasný, že jsem vyřešila jen následky :( Příčinu vyřeším tím, že se odstěhuju :)

Příčína = nadměrná vlhkost...(odkud se bere?)*nevi*

popř...zateplení od studené strany(vnější)*jasne*

ladaadal*
hodnocení

0x

To bude asi nejjednodušší. Měli jsme stejný problém a vyřešilo to až venkovní zateplení, nic jiného prostě nepomáhalo. A po pár letech jsme stejně udělali podkrovní ložnici a z té původní je kancelář pro počítač a další bordel, který se nehodí v ostatních pokojích*smich*.

hodnocení

0x

Než to vyřešíte, otočte postel. Čelem ke zdi, ale na až na zeď a celou postel situujte do místnisti, ne kolem zdi.*hej*Nezapomínejte, co za svinstvo jsou plísně a jejich spóry! Utíkat co nejrychleji a co nejdál.

polinek*
hodnocení

0x

Já mám zateplenou zeď v bývalém sklepě ,,ale on je v šikmině a měla jsem také studené zdi. Zateplila jsem to polystyrénem a je klid a klidně když se dotkne ruka zdi ..je teplá a plíseň není.Mohu být opřená a je to Ok.

doplněno 05.10.12 13:30:

,píši o zděném zahradním domku,ne bytě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]