Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická krabice na fasádě - výměna

Od: egon® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám problém. Před 14 dny jsem dodělal fasádu ( fajnová be polystyrenu ) a teď za mnou přišli elektrikáři co u nás mění vedení, že mám na fasádě starou krabici (železnou) a že ji musí vyměnit za plastovou. No mě mále ranila mrtvice. Nikdo mě dopředu neinformoval, nic jsem nepodepisoval. U sousedů prý byli před dvěma roky, ale u mě určitě ne. Nevím jak mám postupovat. Je to skutečně nutné měnit? Nemůžu je donutit je dát tu novou krabici na sokl, který ještě nemám hotový? Mám strach, že když to budou měnit, zprasí to a to zapravení bude prostě vidět. Přikládám fotku té "krabice"

Elektrická krabice na fasádě - výměna

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu ze je to jejich majetek (od krabice dale uz vse patri vam), tak asi nic nezmuzete. Jen bych zadal aby to dali do puvodniho stavu, nebo se domluvil a nechal to opravit sam a to bud na vlastni naklady, nebo jejich. To uz je vec jak se domluvite.

doplněno 04.10.12 13:47:

Jinak ta krabice se nazyva HDS.

hodnocení

0x

Buhužel vás nepotěším.

Vyměna je nutná a ukecat se od toho nedají. Je to několik pracovních skupin. Jedna vyměňuje skříňku (HDS-ku), druhá parta natahuje nové vodiče a třetí to po nich kontrluje.

Taky jsme měnili HDS někdy na jaře. Sám jsem si původní kovovou skříňku obsekal a připravil na osazení nové skříňky.

To zapravení je poznat, takže tam doporučuju ať zasádrují novou skříňku a zapravení si udělejte sám.

My jsme měli novou plastovou skříňku doma asi 2 týdny, takže jsem měl čas na přípravu otvoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]