Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístavba komína ke krbovým kamnům

Od: filda* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chtel bych si nechat postavit nerezový komín,který bude zvenku přistaven k obvodové zdi.Nemáte někdo zkušenosti s výrobou takového izolovaného komína?Skládací stavebnice od firmy Scheidel totiž stojí 40tisíc za 5 m komína.Děkuji Bob

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

1x

Jedna Teplická firma vyrábí komíny a komponenty právě z plechu. Nevím kolik to stojí. Systémovku od schiedlu doporučuju, ale stejnou službu vám udělá jakékoliv správně poskládané zdi objímající komínovou vložku obalenou minerální vlnou a je to myslím jedno z těch levnějších řešení. A když máte někoho šikoovného k ruce pak je to brnkačka

Na ten zdeny komin "prilepeny zvenku na dum" bych si asi opravdu pozval nekoho kdo tomu rozumi.
Shiedel tusim ve svych navodech pro stavbu uvadi, ze se musi specialne kotvit k domu aby mohl pracovat.
Jinak hrozi poskozeni kominu nebo i domu.

kejki3
hodnocení

0x

V Hornbachu stojí komplet 24 tisíc a je určitě delší, jen je to šamot, izolace, tvarovka + detaily, nevím co stojí práce, ale v každém případě to podléhá stavebnímu povolení a stavba se řídí předpisy. Všeobecně je do chladna vystrčený komín nejproblemovější.

papuc
hodnocení

0x

Dobrý den jestly někdo chcete savět komín od fi Shiedel tak si zjistěte jak je to z kolaudací komína ,údajně je problém z kolaudací pokut není vystavěn autoryzovanou firmou.

Shiedel jsem si stavel sam, mluvil jsem s revizakem ktery mi na to bez problemu udela revize.
A revize je jediny podklad potrebny ke kolaudaci co se tyce komina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]