Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít nový dřevěnný plot

Od: milek odpovědí: 10 změna:

Prosím poraďte,čím natřít- napustit- nový dřevěnný plot.Díky za tipy.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co člověk, to názor. Já mám vynikající zkušenosti se Sadolinem. Na první nátěr Clasik, na druhý a třetí Extra. Hlavně natři všechny díly ještě předtím, než začneš dávat plot dohromady, aby bylo natřeno opravdu všechno a ne jen to, co je vidět.

milki
hodnocení

co nějaká alternativa,třeba napustit olejem?

Osobně netuším, nemám vyzkoušeno a ani o nikom nevím kdo by to tak měl.

hodnocení

2x

zdravím dělal jsem nový plot letos a napuštěl jsem to napouštědlem od firmy remmers a nahoru jsem dával temkovrstvou lazuru od téže firmy odstímů mají ve výběru dost. Paní v prodejně mi sadolim nedoporučila, že se přestává vyrábět nebo dovážet nevím bral jsem remmers a uvidíme napište za pár let a řeknu vám jak to drží*smich*

doplněno 03.10.12 20:04:

remmers = hk aidol lasur

hodnocení

2x

Od loňska mám plot natřený také lazurou od Remmersu. Zatím bez problémů. Dřívější plot jsem napustil olejem, ale není to ono. Časem to ztmavlo.

mipro*
hodnocení

0x

Já bych to udělal lazurou, např. od Luxolu - a odstín podle vás. Používám palisandr

mowla*
hodnocení

0x

Vřele doporučuju dvousložkové polyuretanové laky (existují bezbarvé i barevné), jsou odolné proti UV, povětrnostním vlivům i mechanickému poškození. Jako první vrstvu lze použít polyuretanovou impregnaci (nebo přinejhorším i nitrolak lesk - je levný)...

;)

frabos
hodnocení

0x

Já mám nattřeno podbití střechy + štít na chalupě už 2 roky Aidol HK-Lasur a prozatím bez sebemenšího problému, tak jsem se rozhodnul, že tu stejnou lazuru hodím i na letos nově postavený plot. Tak uvidíme co to bude umět non stop pod širým nebem no, ale osobně vkládám do této lazury všechna svá očekávání. Uvidíme, ale hodnotím prozatím velice pozitivně.

hodnocení

0x

Remmers Aidol Pflege -Öl, nebo Aidol HK-Lasur a na to Langzeit-Lasur. Na tyto barvy nedám dopustit, ale netvrdím že jiní výrobci jsou nekvalitní.

kamill*
hodnocení

0x

p.milek netrúfal by som sa vám radit .keby som mal iba pol a 2 ročné dobré skúsenosti s nejakou lazúrou .Určite je chyba použit nitro lak ,alebo tvrdý dvojzložkový lak hoc aj s UV filtrom ,ktorý po zoschnutí dreva do roka spadne! Urobte to tak, ako robili dedovia ,pradedovia ohrady,ploty a bez náteru-vyrábali "šteky" kálané- štiepané z tvrdej gulatiny ,ktoré mali všetky vlákna zvislé,bez chlpkov kade nezatekala voda a vydržali aj 40r .Kúpované dielce ohoblujte a obrúste

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]