Nejste přihlášen/a.
Máte zkušenost? vyplatí se nákup sady třeba se 100 nástavci? jaké jsou největší nevýhody , do výhod bych zařadil to že kdybych koupil 100 šroubováků tak by to vyšlo nejen dráž ale také nevím kam bych je všechny dal kdybych je měl někam vozit. Jaký máte ze sadama zkušenosti a jakou cenovou relaci?
Mám několik sad bitů a ořechů - právě z důvodu variability šroubováku, navíc jsou použitelné i v elektrickém šroubováku. Pozor ale na levné sady, bity jsou tak na jedno použití (nejlevnější jsou poznat tak, že nástroje nejsou frézované, ale lisované - ani dětem na hraní bych je nedoporučil). Jedním z vodítek může být deklarovaný materál - chromová, molybdenová, vanadová ocel (pokud ale popisky odpovídají skutečnosti - na tržnicích bych ´kvalitu´ nekupoval)...
Cenovou hladinu je těžko definovat - mám sady cca 20 bitů za 600,-, mám sadu bitů a ořechů (cca 100 ks) za dva tisíce (nebo dvaapůl, tak nějak). Kámoš má podobnou za asi 1.500,-, ale dají se koupit i násobně dráž...
doplněno 23.09.12 14:49:Šroubováků na bity mám několik, používám dva - jeden račnový a jeden pevný (na ten mohu v případě potřeby - ´ohlodaná´ hlava šroubu, i použít kladívko)... Ale přiznám se, že oba mám už cca 20 let, takže ani náhodou netuším jejich původ.
Přijde na to, co je těžištěm Vaší práce. Jakožto truhlář jsem vystačil s bity Pz1, Pz2 a Pz3. To na vruty stačí. Ale teď jako servisák už vozím i bity řady Torx a Imbus. Ale nikdy jsem si nekoupil takovou tu sadu o stovce bitů za ,,neuvěřitelnou´´ cenu. To je poukázka na průšvih, ty bity jsou měkké, takže nejen že šroub nepovolíte, ale ještě ho bitem zmršíte natolik, že už pak nejde povolit ani ničím jiným. Proto doporučuji - koupit si jen ty, co potřebuju, kupovat kvalitu. Já preferuji WIHA - to si myslím, je velice dobrý vercajk :
Cenově dostupnější, ale rovněž kvalitní jsou podle mě Stanley
no když tak přemýšlím tak by stačilo těch 30 - 40 bitů.
doplněno 23.09.12 14:42:ještě nevím jestli jsem se vyjádřil uplně správně nejen samotné bity ale i "šroubovák" tedy to do čeho ty bity upevním
Šroubovák na bity mám v golasadě a jeden elektrický, takže jsem koupil značkovou sadu bitů a už skoro 10 let jsem spokojený. Dokupoval jsem asi 3, protože byly nejpoužívanější. Klasický šroubovák používám taky, ale už ne tak často a mám ještě starou zásobu. Nové jsem už leta nekupoval. Hlavně hledět na kvalitu, ušetří se peníze. U vercajku to platí stoprocentně a zvláště u těchto malých a namáhaných věcí.
Mám ještě jednu otázku : Když si koupím sadu s ráčnou a jsou tam ty šroubovací bity jak je do té ráčny zasadím daj nějaký nástavec do oříšku který dám na tu ráčnu? Mám k dispozici koupit sadu Proteco s ráčnou a asi 40 šroubovacími bity a asi 10 oříšky za něco málo přes 1000 kč vyplatí se to?
Součástí sady by měla být jednak redukce umožňující použití bitů s ráčnou a jednak redukce umožňující použití ořechů ze šroubovákem...
Cena není špatná - ale jestli se vyplatí ti na dálku těžko někdo řekne...
doplněno 25.09.12 16:42:No - "záruce" bych moc nevěřil - na opotřebení se nevztahuje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.