Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak demontovat kliku u interiérových dveří (potřebuji promazat mechanismus, strašne klika vrže), stáří cca 5 let, žádné šroubky a nic podobného tam není, snažil jsem se tahem kliku vytáhnout, taktéž bez výsledku, viz obrázek...
Zkuste odšroubovat ty 2 šrouby, které drží štítky. pak by měla klika jít i se štítkem sundat. Některé systémy mají kliku jištěnou ve štítu segrovkou štíty pak jsou spolu sešroubovány dohromady skrz dveře.
tak jsem odšrouboval šrouby - bohužel štítek nelze sundat - zkoušel jsem táhnout ale nejde, skrz malou mezeru je vidět segrovka, ale nemám se tam jak dostat když to drží pořád u sebe...
doplněno 03.10.12 09:00: tak opět zvítězila hrubá síla, bylo to tak zatuhlé, že se prostě muselo hýbat hýbat...až nakonec klika povolila, děkuji za rady ![]()
Tyto kliky bývají často konstruovány tak, že jsou ve štítu zajištěny segerovkou - mnohdy tam mívají i vlastní pružinu, táhnoucí kliku nahoru. Demontáž je vcelk ujednoduchá :
Bod 1) vyšroubovat šroubky že štítu
Bod 2) kliku i se štítem stáhnout ze čtyřhranu ( většinou to jde rukou a bez většího úsilí)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.