Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak demontovat kliku u interiérových dveří (potřebuji promazat mechanismus, strašne klika vrže), stáří cca 5 let, žádné šroubky a nic podobného tam není, snažil jsem se tahem kliku vytáhnout, taktéž bez výsledku, viz obrázek...
Zkuste odšroubovat ty 2 šrouby, které drží štítky. pak by měla klika jít i se štítkem sundat. Některé systémy mají kliku jištěnou ve štítu segrovkou štíty pak jsou spolu sešroubovány dohromady skrz dveře.
tak jsem odšrouboval šrouby - bohužel štítek nelze sundat - zkoušel jsem táhnout ale nejde, skrz malou mezeru je vidět segrovka, ale nemám se tam jak dostat když to drží pořád u sebe...
doplněno 03.10.12 09:00: tak opět zvítězila hrubá síla, bylo to tak zatuhlé, že se prostě muselo hýbat hýbat...až nakonec klika povolila, děkuji za rady
Tyto kliky bývají často konstruovány tak, že jsou ve štítu zajištěny segerovkou - mnohdy tam mívají i vlastní pružinu, táhnoucí kliku nahoru. Demontáž je vcelk ujednoduchá :
Bod 1) vyšroubovat šroubky že štítu
Bod 2) kliku i se štítem stáhnout ze čtyřhranu ( většinou to jde rukou a bez většího úsilí)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.