Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu se používají zednické hladítka?

Od: kuliskos odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

nevysvětlil by mi někdo k čemu se používají různé zednické hladítka? Je jich více a zajímalo by mě k čemu se každé z nich hodí?

Děkuji vám pěkně

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Hladítko se používá i k nanášení tenkých vrstev stěrek,nebo omítek.Je využita díky rovné hraně také ke stírání plochy nanášené vrstvy.Jsou i hladítka,určená k nanášení lepidel pod dlažbu a obklady,vybavené po straně zuby.

JABRAKA

kuliskos
hodnocení

Díky a k čemu se používá filcové a k čemu molitanové hladítko?

Děkuji

Filcovým se "zatočí" štuk a potom na závěr ještě přejede molitanem. Tryskáči (str.omítači) štuk rovnou zatočí molitanem.Taky se dá použít oranžová "houba".Vnější omítky na zatepovačku se natahují nerezem a točí novodurovým hladítkem

obojí ke štukování

podle zvyku zedníka..

hop®

... a také trošku podle druhu štuku, molitan nebo ruben spíše na keraštuk, filcák na klasický pytlovaný... ;)

ladaadal*
hodnocení

2x

A plechový je na beton, zvláště na glejtování. Je jich opravdu fůra druhů, každé na něco jiného nebo pro někoho jiného, dle zvyku.

uska*
hodnocení

0x

Dnes je apríl? Hladítko je od hladiti, co ti není jasné? Jo hladí se do roviny stěna, malta ... a ne ženská!

hodnocení

0x

je mnoho hladítek na hlazení stavebních hmot. Každý je na něco zvyklý proto, je mnoho druhů...

doplněno 02.10.12 18:04:
molitan na štukování,
Pur na omítky rýhované...

kuliskos
hodnocení

Ano je mi jasný že se používají na hlazení stěn :)

Ale jednotlivé druhy k čemu se používají jsem se ptal? Třeba hladítko s molitanem, pěnou atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]