Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Pozhodli jsme se,že si na zahradě postavíme přístřešek na auto,takovou tu pergolu.
Vyřídil jsem všechny souhlasy sousedů a obecního úřadu a honem na stavební úřad.To co následovalo,nemusím nikomu vysvětlovat.
Byl jsem domluvený se sousedema,že to natlačíme přímo k plotu,nikdo nic proti tomu neměl,všichni nám na to dali souhlas,prostě všechno v pořádku.Stavební úřad mi řekl,že to neexistuje,at si to máme domluvené s kýmkoliv,že musíme stavět 2m od plotu.
Velikostně jsme to měli celkem 32m2 ze sousedů to taky nikomu nevadilo,ale stavební úřad že to takhle nejde že max.25m2.Dobře všechno jsme teda změnšily,aby bylo po jejich,ale nevím jak budeme parkovat dvě auta na prostoru 4xž ale dobře nějak to už musíme udělat.
Najednou se pracovnice podívala do mapy říká jste ve IV.pásmu,které je určené p¨pro rekreační účely a stavba tam nepůjde.
Jsem říkal proč by neměla jít,soused nyní staví vedle nám dům a všechno je v pořádku a já si nemůže postavit ani vlastně pergolu,ještě k tomu na patky žádné pevné základy.Bylo mi řečené no musíte jít na CHKO,oni Vám to budou muset odsouhlasit a s tím dokladem ptom musíte na životní prostředí a nechat üdělat Vynětí ze zemědělského půdního fondu.
Naše půda je nějaká chráněná zemědělská půda a jestli jsem to dobře pochopil tak se musí nechat udělat změna na nějakou stavební půdu nebo nšco takového.
Chci se zeptat zda už jste měli někdo s tímto nějakou zkušenost nebo víte jestli
a) Jetsli se bude měnit pouze ta plocha na které bude stát ta rergola to znamená pouze těch 24m2,nebo vyjmou zrovna celou tu zahradu o velikosti 248m2.
b) kolik to bude stát jestli je to od metru nebo jak se to počítá.
Pokud by to měla být nějaká velká částka tak jsem to všechno vyřizoval a lítal ůplně zbytečně,protože nebudu kvůli nějaké pergola dávat desetitisíce za nějaká povolení.
Děkuji moc za jakékoliv připomínk,rady atd. Karel Kohout
Vynětí ze ZPF vydává odborně způsobilá osoba. Zjednodušeně lze říct že se mění plocha zařazená do zemědělského půdního fondu do ostatních ploch. Vynětí se vydává formou závazného stanoviska podle správního řádu. Jakmile se stane součástí rozhodnutí vydaného stavebním úřadem je zapracováno do pomínek stavebního povolení. Odvody za zábor zemědělské půdy se počítají podle bonity zabírané půdy a jejich výše je odviswlá na více faktorech.
Problematice se věnuji 18 let.
Bližší informace Vám poskytnu na tel. + 420 739 840 526
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.