Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, jestli je možné zateplit panelák jiným způsobem než je polystyren. Někde jsem slyšela o termonátěrech ale na netu se mi nepodařilo vyhledat nic bližšího.
jiný způsob jak polystyren ANO,
určitě ne termonátěr, ten nezateplí...
(prodejce přeci musí tvrdit, že jeho výrobek je OK.)
dobrá, tak porad´te čím nahradit polystyren, naše SVJ jej nechce, domy po několika letech neodpovídají vynaloženým finančním prostředkům
Poradit by Vám měl hlavně projektant...a to i s ohledem na potřebné výpočty se zateplením související...a v neposlední řadě s ohledem na zpracovanou zprávu PBŘ stavby.
Zateplit samozřejmě lze i vatou..
Samozřejmě, že máme několik nabídek včetně podrobné kalkulace, ale zajímaly mě názory lidí, kteří mají osobní zkušenosti s jiným způsobem zateplení. Očividně všichni znají jen polystyren nebo vatu a namísto rady se uchylují k jízlivým poznámkám, takže dost dobře nechápu proč se tento web nazývá poradna.
Kde máte nějakou jízlivou poznámku?
Jestli myslíte reakce na "termonátěr", pak se nesmíte divit...To že to nemůže fungovat (tedy rozhodně ne tak jak slibují prodejci těchto nátěrů) plyne z naprosto jasných fyzikálních zákonů.
Poradna to zde jistě je, ovšem problematika zateplení zvláště u bytového domu, není nijak extra vhodná k probírání na webu ve dvou větách..
Milá Jano.
Nejde o to,věřit,či nevěřit několika praktikům,kteří se snaží někomu poradit,a také ušetřit nesmyslné výdaje.Jde o to,aby se vzaly v úvahu i fyzikální zákony.Ne jen reklamní triky.A ty fyzikální zákony bohužel hovoří,nastříkané termovrstvy - NE!
JABRAKA
mimo polyše jsou i jiné izolanty. Polyš se dává hlavně kvůli ceně, pak je čedičová či skelná izolace, sláma, lněné rouno, a mnoho dalších. Termoizolační nátěr mezi izolanty nepočítejte...
Martine, omlouvám se, ale nezkušeným nic neřekne tato hodnota.
Osobně přirovnávám zateplení k ošacení člověka. Tato hodnota je podobná, že si vezmete plavky a jdete do sněhu. Je to lepší jak nahatý, ale teplo určitě nebude..
Děkuji za odkaz, určitě se podívám. Uvažovali jsme také o NOVABRIKU, zdá se nám lepší a cenově se vyrovná polystyrenu.
Jano,ale Novabrick je jiný systém,jen nahrazuje fasádu,je to provětrávaný systém,ale také pod něj se musí dát účinná izolační vrstva.
JABRAKA
Zástupce firmy tvrdil, že se pod něj izolant dát může ale není to nezbytné. Není to jen fasáda, na tento způsob lze taktéž čerpat dotace, stejně jako u polystyrenu. Máme zpracovanou nabídku.
Ještě by možná šla použít vata, ale nejsem v tomhle takovej odborník. To tu jsou jiní kabrnáci. Ale termonátěr je od začátku blbost. Leda, že by byl silnej několik centimetrů.
kdyby to fungovalo, tak ta firma zlikviduje 75% stavebních firem. dobře by se mělo pár malířů. poslední pohádka, které jsem věřil byla ta o budulínkovi...
Možná by bylo lepší mít více kvalitních natěračů než předražených stavebních firem, které se zuby nehty drží zaběhaných postupů a nezajímají je nové technologie.
"Možná by bylo lepší mít více kvalitních natěračů než předražených stavebních firem"
Zřejmě máte k oblasti stavebního průmyslu hodně daleko...
V současné době moc "předražených" stavebních firem neexistuje...a většina stavebních firem dělá za ceny pod skutečnými náklady, jen aby přežila (což je čím dál těžší...a hodně firem nepřežije). Takže pokud chcete něco stavět teď...stavte..protože stavební práce už levnější být nemohou...jen mohou stavební firmy krachovat.
Pozor, nepleťte si cenu stavebních prací s Vaším platem.., to že spousta lidí nemá peníze na stavbu domu není tím, že jsou stavební práce předraženy..
Docela jste mě rozesmál, protože věřte, že mám ke stavebnictví velmi blízko a vím o čem mluvím.
Nějaký vysoce sofistikovaný IR-odrazivý nátěr by mohl mít význam...Tedy - teoreticky, protože v praxi by jej nikdo nezaplatil...
Primární problém - proč se zateplují objekty - jsou ale tepelné ztráty způsobené vedením tepla skrz zeď - a tam je tloušťka tepelněizolační vrstvy jedním z hlavních faktorů. Jestli funkci izolační vrstvy bude dělat polystyren, minerální vata, Pu pěna nebo třeba sláma je jedno - ale nátěr (tenká vrstva) to určitě nebude...
O termonátěru už jsem slyšel, ale spíše v interiéru, každopádně i kdyby to jakš tak fungovalo a fungovat to nebude, cena by určitě mnoho násobně převýšila konvenční zateplení, která se používají dnes.
Nátěr o kterém jsem psala lze použít i v interiéru, výrobce to doporučuje, ale po snímcích z termokamery se má použít i na venkovní plochy v místech s největším únikem tepla.
Jani - konkrétní byly i mnohé předešlé odpovědi, jen jsi jim nebyla schopna či ochotna porozumět...
Fyziku neokecáš ani sebelákavějšími marketingovými nesmysly...
To Martincakl: No jo - ale dát ´něco´ do FAQ je spíše požadavek na Admina...
BTW - stejná situace je třeba s "prací doma"...
:D
mowla:
Doporučil bych výše psaný odkaz dát do FAQ...(mimochdem, je to psáno spíše "od technika pro techniky", takže laik si z toho moc nevezme, ale je to v podstatě obsáhle napsané totéž, co jsem řekl v jedné větě).
Bych se vsadil, že tady do dvou týdnu, maximálně do měsíce bude stejný nebo velmi podobný dotaz znova...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.