Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, rádi bychom změnili dodavatele plynu. V současné době jsme u RWE, nikdy jsme neměnili. Po jejich naprosto neprofesiálním jednání chceme jinam. Dodavatelů je spousta, hodně lidí mluví o EONU.
Proto prosím Vás, kteří tohoto dodavatele máte, zda byste se mohli podělit se zkušenostmi, jak jste s nimi spokojeni, co je tam plus a co mínus.
Nebo koho jiného byste doporučili? Uvítám všechny zkušenosti, sama nemám žádné, protože jsme byli jen u jediného dodavatele. S ním už zkušenosti mám a to veskrze špatné.
Děkuji všem a dobrou noc. Jaga.
Já jsem s plynem zákazníkem EONu od jara tohoto roku. Hlavním impulsem k přechodu byla samozřejmě cena. Prošel jsem si proto na přelomu roku pár internetových srovnávačů, poté jsem si ceny přepočítal ještě sám dle aktuálních ceníků jednotlivých dodavatelů (ceny ve srovnávačích ale celkem odpovídají) a rozhodl se pro EON. Byl tou dobou sice "až" třetí nebo čtvrtý nejlevnější, ale zároveň první z velkých a stabilních firem, ke kterým mám prostě větší důvěru.
Kontaktoval jsem pak začátkem ledna EON emailem pro ověření a ujasnění některých záležitostí, odpovězeno mi bylo obratem. Jedna z informací byla, že standartní doba pro vyřízení přechodu je cca 3 měsíce a reálně vidí začátek odběru na 1.května. Zároveň ale se mi od nich dostalo úžasné rady, že když do žádosti uvedu, cituji:
"Žádám o uzavření smlouvy na dodávku plynu u vaší společnosti od 1.3.2012 z důvodu nesouhlasu s ceníkem společnosti RWE.",
že by to mohlo pomoci urychlení celého procesu.
Vyplnil jsem tedy na jejich stránkách žádost a plnou moc a tuším 8. ledna odeslal. Za 10 dnů mi přišel email, že mi chybí jeden podpis, doplnil jsem a 18. ledna odeslal znovu. A čekal.
Jaké bylo mé překvapení bylo, když mi v prvním březnovém týdnu došla od EONu smlouva k podpisu s datem účinnosti od 1. března a hned pár dní poté od RWE závěrečné vyúčtování k 29. únoru. Takže celý proces přechodu trval vlastně necelé dva měsíce. Smlouva je na dobu určitou jeden rok s automatickou obnovou. Pokud bych chtěl přejít jinam, stačí nejpozději 3 týdny před vypršením stávající smlouvy a jejím automatickým obnovením podat písemnou výpověď.
Nyní v září mi došlo první "eoňácké" vyúčtování. Faktura přehledná a jasná. Úspora proti RWE cca 2000 Kč a to i přesto, že jsem přešel vlastně až ke konci topného období a u nového dodavatele odebral nějakých cca 28% plynu z celkové roční spotřeby, konkrétně 5300 kWh z celkových 18500 kWh.
Závěrem tedy mohu konstatovat, že zatím jsem s EONem velmi spokojen a byla to pro mne dobrá volba.
Od EONu mám elektřinu (pravda, není asi momentálně nejlevnější), 1x za rok platím (vcelku rozumně) předepsanou zálohu, po půl roce je pak vyúčtování (faktura). Přeplatek je vracen i malý (vloni 36,-). Službu jsem ale nikdy nijak nepotřeboval upravit, takže příliš zkušeností s komunikací se zákazníky nemám.
Až vloni. Že elektroměr už bude zralý na výměnu jsem tušil a protože je běžně nepřístupný (neobydleno) tak i termín sledoval, ale nakonec marně - přišla obsílka se žádostí o zpřístupnění odběrného místa. Udělal jsem si tedy volno a až na místě pak zavolal na kontaktní telefon, že dohodnu termín výměny. No, byla to jistě trochu shoda okolností, ale přijeli za dvě (!) hodiny. Ani žádné zvláštní vydání za to nebylo.
Tolik moje skromné zkušenosti s EON prodej i EON distribuce.
Cena plynu je teď u EONu poměrně dost příznivá, zaručená až do konce příštího roku. Smlouva je ale při tom na dobu určitou s automatickou obnovou (na další rok), dělají to tak ale už všichni, pokud nabízí nějaký trochu výhodnější produkt. Pro přechod k jinému dodavateli je pak v budoucnu třeba hlídat vhodný termín pro ukončení smlouvy.
-
Je téměř groteskní, že jihočeské vesnice obchází agenti a lákají k přechodu od EONu (úspěšně!) důchodce na (skoro srandovní) slevu 65,-Kč/MWh s drahým plynem a nejdražším pevným měsíčním platem Pražské plynárenské (už jsem to tu jednou psal). Časem se ale ceny různých dodavatelů zřejmě sblíží.
-
Pokud něco objednáváme prostřednictvím internetového formuláře, bývá dobrým zvykem že je potvrzeno přijetí ke zpracování (téměř obratem) - jinak je někde něco špatně (viz zkušenost "lll").
Já mám E-ON Jsem velice zpokojen když se něco pokazí tak přijedou hned .. mě se teda zatím nic nepokazilo ale je to dobrý vědět
. Domluva je s nima rozumná , Jinak nabizí i servis co vám vimění i okna nebo vymaluje nevím co vše dělají ale tuším že to je pro zákazníky e-onu za malý poplatek nebo možná dokonce zdarma.
Rád bych přešel k EONu, ale nějak se nedaří. Začínám pochybovat. Na přechod vyplněný po internetu ani po měsíci žádná reakce. Na kontaktním telefonu, bez problémů, slíbeno že se zastaví kurýr, ale s tím, že si odveze okamžitě podepsanou smlouvu. To jsem já nechtěl, po zkušenostech, si ji chci přečíst. Tak jsme dohodli s operátorkou, že smlouvu pošlou poštou. Už je to týden a nic. Tak nevím, něco tu nesedí. Uvidíme.
Před časem jsem řešil podobný problém - přechod od RWE k EONu u plynu. Na EOŇáckých stránkách si najděte plnou moc, vyplňte ji a odešlete. Mně se do tří dnú ozval na email zástupce EONu. Chtěl doplnit nějaké ůdaje a přechod zajišťuje sám. Asi po týdnu mně přišel dopis s informacemi jaké kroky byly podniknuty, včetně toho, že s RWE řeší výpovědní lhůtu. Návrh smlouvy mně poslal na email. O této službě jsem se dočetl a rozhodl jsem se ji využít, protože nerad někde lítám a mám taky jisté zdravotní problémy. Zkuste a uvudíte.
Ahoj, máš pravdu, na trhu je spousta dodavatelů. člověk to může teď porovnat, srovnat, vytřídit pomocí kalkulaček atd. Osobně si myslím, že EoN je oblíbený kvůli velikosti. Spoustu lidí v něm vidí záruku že nepřijdou o plyn atd atd, zastávají konzervativní přístup.
Přiznám se, že i já ho zastávám, když si občas čtu některé hororové diskuze. Problém je, že je to dost neobjektivní, protože lidé se spíše pochlubí těmi negativními zkušenostmi než těmi pozitivními EoN bude od listopadu jako jeden z mála zdražovat, tak si někde spočti, jeslti se Ti změna právě k němu oplatí (např. snižujeme.cz už má nové ceníky nahozené, tak se dají porovnat). Cena se liší řádově o 30kč/MWh, takže nic tragického se nekoná.
Docela si lidi chváli i Elimon, co jsem tak četl (to v kontrastu s těma hororovýma scénama docela potěšilo). Já se jen těším na dobu, až se RWE vyváže s té smlouvy s Gaspromem a všechny ty hráče na trhu smete dumpingovýma cenama
Hodně zdaru yo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.