Nejste přihlášen/a.
při odstěhování,jsem se dohodl s majitelem bytu,na peněžní částce za nábytek ponechaný v bytě.Ale majitel se pořád vymlouvá,že nemá a otálí se zaplacením.co mám dělat a je toto vymahatelný?Bohužel jsem tuto dohodu uzavřel jen ústně,ale mám svědky i případnou korespondenci po telefonu\\\\\\\\\\\\\\\\formou SMS\\\\\\\\\\\\\\\\Poradíte?Děkuji
Vyzkoušejte toto: Písemně ho vyzvěte, aby uhradil dlužnou částku, dle vaší dohody za to...a to...do tehdy a tehdy. Vzhledem k tomu, že stále odkládá zaplacení a nesplnil tak doposud vaší dohodu a peníze Vám stále dluží, další prodlení je pro Vás již neakceptovatelné. V případě, že ani po Vaší písemné výzvě dlužnou částku neobdržíte, budete nucen předat celou záležitost svému právnímu zástupci k dalšímu vymáhání. Čímž mu zbytečně navýšíte výdaje o Vámi vynaložené právní služby a náklady řízení v případě, že by bylo nutno dále postupovat soudní cestou. Pošlete s doručenkou a kopii si schovejte. Toto by ho mohlo přimět dlužnou částku uhradit, nebo se s Vámi domluvit na vydání nábytku apod. Zkuste tento postup a pak se podle výsledku zaříte, jak dál postupovat. I ústní dohoda je dohoda platná. Máte-li svědky a korespondenci, která mezi vámi ohledně této věci proběhla, vymahatelné to, dle mého soudu, je. Zde by se mohlo jednat i o bezdůvodné obohacení...
Souhlasím s výše popsaným. Ještě můžete zkusit, ať vám zaplatí alespoň část peněz - třeba jen 1000 Kč. Když to zaplatí, tak tím máte fakticky dáno, že ten dluh uznává a je to mnohem lépe průkazné. Potom po něm můžete chtít písemné uznání dluhu. Nebo na něj pošlete vymahače - oni si většinou berou peníze od něj, takže vás to nic nestojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.