Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Vzhledem k tomu, že jsem konečně zateplil celý dům a zbyl mi čas, rád bych si udělal ve sklepě jednu místost pracovní a odpočinkovou zároveň.
Problém je v tom, že podlaha není rovná a jakoby popraskaná, je z betonu.
Rád bych na ni položil ještě jednou beton a udělal to pořádně než minulý majitel.
Je to místnost cca 24m2. Do místonosti je jedno malé okno 80x40cm. Sům je zvenku izovolán EPS100 v šíři 12cm. Ve sklepě je i v zimě teplo dost.
Dům je dále zvenku odizolován černou folií do hloubky 50cm, níže je ipa, kterou folie zčásti překrývá.
Jaký tedy beton a jak položit, aby vše bylo OK a ne moc drahé?
Betonárku mám cca 10km od nás. Tak bych poprosil i oradu jaký typ betonu.
A teď druhá část otázky.
Stěny nejsou omítnuty. Přestože jsem se to už naučil, raději bych to řešil zeleným sádrokartonem. Práce bude jistě rychlejší a i rovnější. Mám pod něj ještě něco dávat, nebo mohu rovnou na profily?
Strop je z hurdisek. Jak mám do nich připevnit sádrokartonový profil, aby mi nespadly na hlavu?
Elektřinu si natáhnu jak pro strop, tak pro zásuvky, které v místnosti nejsou.
Díky moc za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.