Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou betonovou podlahu do sklepa a stěny?

Od: vesly* odpovědí: 1 změna:

Zdravím.

Vzhledem k tomu, že jsem konečně zateplil celý dům a zbyl mi čas, rád bych si udělal ve sklepě jednu místost pracovní a odpočinkovou zároveň.

Problém je v tom, že podlaha není rovná a jakoby popraskaná, je z betonu.

Rád bych na ni položil ještě jednou beton a udělal to pořádně než minulý majitel.

Je to místnost cca 24m2. Do místonosti je jedno malé okno 80x40cm. Sům je zvenku izovolán EPS100 v šíři 12cm. Ve sklepě je i v zimě teplo dost.

Dům je dále zvenku odizolován černou folií do hloubky 50cm, níže je ipa, kterou folie zčásti překrývá.

Jaký tedy beton a jak položit, aby vše bylo OK a ne moc drahé?

Betonárku mám cca 10km od nás. Tak bych poprosil i oradu jaký typ betonu.

A teď druhá část otázky.

Stěny nejsou omítnuty. Přestože jsem se to už naučil, raději bych to řešil zeleným sádrokartonem. Práce bude jistě rychlejší a i rovnější. Mám pod něj ještě něco dávat, nebo mohu rovnou na profily?

Strop je z hurdisek. Jak mám do nich připevnit sádrokartonový profil, aby mi nespadly na hlavu?

Elektřinu si natáhnu jak pro strop, tak pro zásuvky, které v místnosti nejsou.

Díky moc za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jokr
hodnocení

0x

Promiňte, nemáte obavy z vlhkosti? Znáte herce Lubina Kostelku? Tak ten si přizval odborníka k sobě na chalupu, páč měl problémy ve sklepě s vlhkostí a pochlubil se mu nově a pertektně vybetonovanou podlahou ve sklepě... Takže beton ven...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]