Nejste přihlášen/a.
Městský úřad v místě kde bydlím renovuje silnici, udělali nějaké kanály pod silnicí pro odvod deštové vody ze svých pozemků, ale provedli to tak, že úroveň silnice zvedli o cca 40 cm nad původní terén a tím se dostali o cca 30 cm nad úroveň vjezdu do mé garáže. Takže až pořádně zaprší, tak mi veškerá voda z kopce, který je nademnou, krásně vytopí garáž. Můj dům i garáž je na hranici s městským pozemkem na kterém je ona silnice, takže já vlastně ani nejsem oprávněn si ve vjezdu cokoliv udělat, neboť vjezd je města.
Jak se můžu bránit? Chápu to tak, že kdyby město nic neměnilo, tak mě do garáže neteče a jen v důsledku provedených změn budu poškozen.
Ještě drobnost - pokud v minulosti proběhlo nějaké stavební řízení za účelem povolení nebo vyjádření sousedů, tak jsem se ho neúčastnil, neboť dům jsem ještě tou dobou nevlastnil .
díky moc za radu.
Michale, to už ty práce skončily? Je možné, že si MÚ najal na tyto práce nějakou firmu a ta to udělala špatně. Byl tam nějaký úředník na kontrolu? Víte nám také před časem dělali novou silnici, chodníky, kanalizac atd. jenže ta firma zaměstnávala ukrajince a nadělali dost škody, domluva nebyla, chlapi nerozuměli. Ale chodili z MÚ na kontroly a něco se muselo předělat. Obraťte se na MÚ a tam to všechno řekněte, třeba je ještě čas, dát to do pořádku, nebo se obraťte na TV, maslím, že už se v minulosti takový případ medializoval. - pt
V něčem jiném jsou naše potíže stejné. Nemůžu nic, jsem totiž v ČR..., chalupa je na periferii a jak jinde píšu, úřad neví, že je úřadem. Jinak jsem ve stohlavé obci napočítal asi 15 zákonů, které se zde zjevně neujaly.
Pokud se něco staví na hranici vašeho pozemku, vyjadřujete se k tomu jako majitel nemovitosti dotčené stavbou... Pokud ne, stavba je načerno, nebo úředník vás zbavil vašeho práva...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.