Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych zkušenější požádat o názor. Zakoupil jsem přes e-shop krbová kamna Romotop Tala 09.
Po rozbalení jsem zjistil, že v šamotovém obložení je mezi dvěma deskami spára, která se směrem nahoru rozšiřuje a v nejširším místě má cca. 1cm. Pokoušel jsem se desky srovnat, ale moc s nimi manipulovat nejde a stejně se vždy vrátí do této polohy.
Myslíte, že je to na reklamaci nebo je to normální?
Děkuji za názory.
doplněno 17.12.12 19:17:edit: obrázek by měl být pootočený o 90° doprava
Tak jsemkontaktoval výrobce a přišla rychlá odpověď:
"Dobrý den,
Nejedná se o žádný problém.Šamotové díly jsou přilepeny silikonem,aby nedošlo k jejich poškození během přepravy či manipulace. Silikon se po několika zatopeních vypálí a šamoty zůstávají ve spalovací komoře volně uloženy,aby byla zajištěna jejich dilatace.Zřejmě nebyl silikon ještě dostatečně zaschnut a při manipulaci s kamny došlo k jeho posunutí a následnému zaschnutí.
V kamnech normálně topte, šamot povolí a sedne si na původní místo. Tímto krokem nijak kamna nepoškodíte,nesnížíte jejich výkon či životnost."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.