Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odsouhlasení zvýšení podlahy

Od: ondrab odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o odsouhlasení, nebo radou jak zvýšit a udělat podlahu v domě v prvním patře. Filální vrstva bude plovoucí vinilová podlaha Fatraclick.

Otrhal jsem parkety a pod nimy zůstaly už jen prkna na trámech(pod prknama je škvára). Chtěl bych dát na prkna podlahový polystyren EPS 100Z 40 mm(nevím jestli mám polystyren k prnám přilepit nízkoexpanzní pěnou nebo jenom položit), na to křížem dvě vrstvy OSB desky 18mm, které k sobě prošroubuju(zase nevím jestli to mám provrtat i s tím polysterénem k těm prknám nebo jenom spojit ty OSB desky). Na to mirelon a pokládat podlahu. Jěště nevím, jestli mám udělat pásky z mirelonu kolem dokola místnosti a dát to mezi osb, polystyrénem a stěnou.

A ještě druhý dotaz, vedle v místnosti, řeším to samé, akorát základ podlahy je beton, tak jak postupovat s přiděláním polystyrénu a OSB desek v tomto případě.

Děkuji všem za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

A ten polystyren proč? Přemýšlel jste nad liaporem?

kato*
hodnocení

0x
A podlaha je naprosto v rovině,že nesrovnáváte jak psal hop např.liaporem,nebo roštem ..apod? Ten EPS 100Z není nejvhodnější pokud jej uvažujete jako kročejový útlum více zde .(Osobně bych dal i škváru pryč,nahradil minerální vatou a prohlídl v jakém stavu jsou trámy než vše uzavřete další vrstvou.Hlavně hlavy trámů ve zdi často bývají zhnilé) Pokud máte rovinu ,tak vyřešit kročejovou izolaci alespoň 25mm -nalepíte dilatační pásky kolem zdí a vložíte (Steprock,vata hobra...prostě co si vyberete) -Na to 2x OSB slepit v drážkách,mezi sebou prošroubovat -rozhodně ne k prknům.Bude jako plovoucí podlaha.Nevím proč máte 2x 18mm,(možná by stačily 2x 15 OSB popř. sádrovláknité desky 2x 10mm? *nevi*) -miralon,vinilovou podlahu S pozdravem:STAVITEL TEORETIK;)Dilatační pásek odděluje horní vstvu podlahy od svislých konstrukcí. Jeho význam je dvojí. Jednak musí umožňovat tepelnou dilataci a jednak musí zabránit přenosu kročejového hluku z podlahy do svislých konstrukcí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]