Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla aku vrtačky

Od: neon* odpovědí: 7 změna:

Jsem začínající kutil, takže si nejsem jistý pár věcma. Chci koupit první aku vrtačku (a vůbec svoji první vrtačku). Chci s ní pro začátek šroubovat samořezné šrouby do plechu, a do dřeva. Utáhne to v pohodě aku vrtačka? Chci koupit model MAKITA 6271DWPE. Co znamená technický parametr - Vrtací výkon do oceli 10mm, do dřeva 25 mm - jedná se o průměr šroubu? Hloubku utáhne klidně třeba i 15cm? A co prosím znamená - Kroutící moment měkký=18 Nm, tvrdý=30 Nm? Ptám se, protože když jsem zkoušel ručně zavrtávat ty šrouby, tak musím pořádně tlačit a točit, takže nemám ponětí co taková vrtačka může zvládnout. Děkuji za vysvětlení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, nejde o průměr šroubu, jde o průměr vrtáku - tedy do oceli max 10mm, do dřeva 25mm. Ale ze zkušenosti vím, že dokáže vrtat třeba i panty vrtákem pr. 35mm. Vruty do dřeva umí samozřejmě také šroubovat, tady je důležité zvolit vhodný nástavec, aby se nesmekal.

Na domácí práce velmi vhodný strojek.

hanher*
hodnocení

1x

Vrtací výkon znamená, jaký maximální průměr vrtáku lze do daného materiálu použít.

Tato vrtačka splňuje obě Vaše podmínky a určitě její koupí neprohloupíte.

hodnocení

1x

Rozhodně šroub, kterej utáhneš vrtačkou, už ručním šroubovákem nedotáhneš, ta vrtačka je podstatně silnější.

neon*
hodnocení

Já to dotahoval klíčem, ty šrouby jsou šestihran a 8kou klíčem jsem to cítil v ruce jako poměrně dost velkou páku, takže by mě zajímalo, jestli na tyto samozářezné šrouby jsou tyto aku šroubováky dělané? A ještě prosím, 6hranné nástavce se běžně kupují v sadách k těmto vrtačkám? Děkuji

Pokud Vám jde vysloveně o velký krouťák, tak doporučuji tříkvaltovou Makitu s alu převodovkou - sám ji mám, je podstatně těžší, než ta co jste nalinkoval, ale můžu Vám potvrdit, že s ní dělám takové psí kusy jako je vykružování děr do plechu, šroubování samořezek do odsávání atd. Ten heft pro druhou ruku to opravdu nemá ze srandy, na jedničku to má opravdu velký krouťák. Ovšem podle mě je to na doma skoro až přehnané, já ji mám pro profi využití

akunaradi.cz/...

Nicméně pokud chcete tu, co jste linkoval Vy, poporučuji jí si ji vyzkoušet někde, kde ji mají, klidně i do prodejny.

frabos
hodnocení

0x

Když jsem si kupoval svou první aku vrtačku, žádné nastavitelné krouťáky neměla, ani nevím jaké měla papírově vrtací výkony. Buď to s ní šlo nebo ne. Chválím Vás, že máte zájem o to, co kupujete a to je dobře. Vrtací výkon už zde byl vysvětlen, ještě doplním, že měkký kroutící moment znamená, že vrtačka poběží na vyšší otáčky, ale bude mít menší sílu- tento moment se používá k vrtání. Tvrdý moment- vrtačka zpomalí (menší počet otáček za minutu), vrtačka má větší sílu- tento moment se používá hlavně ke šroubování. Ohledně těch nástavců, jsou to běžné nástavce, které se dají koupit v každém profi obchodě, v OBI apod., v železářství atd. v sadě například: bosch.heureka.cz/... Každopádně MAKITA 6271DWPE: jedná se spíše o hobby vrtačku, umí solidně pracovat, ale žádné zázraky bych od ní nečekal, čili bych nespoléhal na to, že bude strkat dlouhé vruty do dřeva jak do másla.

itan71*
hodnocení

0x

Můžu jen potvrdit že MAKITA je kvalita (tak jako např.Bosch) mohu doporučit zbytek již tady popsali takže nic nového nepřidám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]