Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit bylinkový čaj

Od: mariot odpovědí: 5 změna:

Navazuji na tuto již uzavřenou otázku: poradte.cz/...
Zajímalo by mne, zda čaje koupené v lékárně jsou zdravé. Případně, kde byste mi doporučili kupovat zdravé bylinkové čaje (možná nějaký eshop). Bohužel žiji ve městě, tak si je sám nenatrhám a nenasuším. Když jsem byl malý, jezdili jsme k babičce na chatu a bylinky jsme sbírali a sušili, ale dnes jsem odkázán jen na městské obchody (ev. díky internetu i eshopy).
Možná inspirace pro obyvatele horských a lesních vesnic, zásobit městské obyvatele pravými přírodními bylinkami (bez olova z výfukových plynů).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Hele - to je velmi špatně položená otázka... podobná je "Jsou léky koupené v lékárně zdraví prospěšné?"

Nejdřív se o čajích něco nauč - babkám kořenářkám nestačí(lo) umět bylinu vylouhovat, musejí(ly) primárně vědět, k čemu a kdy a jak je použít...

Jinak - čaje koupíš bez problému na netu - např., ale stejně se nic nevyrovná bylinkám vlastnoručně nasbíraným, při jejich pití ti nejen prospěje (nebo neprospěje) jejich alkaloid, ale i vzpomínky na sběr...

;)

bublina*
hodnocení

0x
Dobry den, ja kupuji od caju az po kosmeticke pripravky proste vse zdrave jedine ve zdrave vyzive. Asi ne v kazdem meste to bude stejne, ale caje tam budou mit urcite.

nemej
hodnocení

0x

kdysi jsem viděl na fler.cz

ono je to nebe a dudy - v pytlíkách je zhusta usušené podrcené cosi, cokoliv si nasbírám já, jsou celé listy/květy.

navíc kdo a kde a v jaké době sbírá ty byliny, které se pak prodávají v pytlíku? když ještě fungovaly výkupny, trhalo se vesele u zaprášený silnice, jak to člověk nemá pro sebe, je mu to jedno.

zběžně jsem kouknul na fler a bylinek je tam hromada, cena mi přijde nějak směšně nízká..

pohanka*
hodnocení

0x

Ano, souhlas s mowlou. Nejlepší jsou bylinky osobně nasbírané, usušené případně namíchané. Na internetu najdete herbáře, kdy se jaká bylinka sbírá, na co se používá, jak dlouho se může pít. Pokud ji letos nasbíráte, tak ji máte do roka použít. To bylinky z lékárny nezaručí. Tam jsou čaje staré i 2-3 roky a bylinky jsou již bez účinku. Když je někdo nasbírá a usuší, dá je do výkupu, potom výkup dodá výrobci čaje, ten než je dá do výroby, do skladu, distribuce, lékárna-prodejna, Váš nákup, ještě Vám doma můžou chvíli ležet, než se rozhodnete jej uvařit, nebo uvaříte dvakrát a vzpomenete si na něj až za půl roku.

Nyní by jste mohl vyrazit na výlet a natrhat si šípek na šípkový čaj. Ten můžete pít bez problému celou zimu. Sušila jsem celé šípky, ale zjistila jsem, že je lepší dát si jeden večer práci a šípky rozpůlit, vyndat semínka, vyprat od chloupků a usušit. Sušení se o hodně zkrátí. Čaj můžete zalít i dvakrát, třikrát, a naposledy šípky ještě s čajem sníst.

Jedna z možností je zajít za bylinkářem - léčitelem. Chodila jsem za p. Rozhonem, na Praze 2, mezi Pavlákem a nám. Míru. Měl bylinky v pytlích a míchal každému čaj podle vyšetření. Moc to tam vonělo bylinkami.

doplněno 30.09.12 06:29:

Ono totiž když si dáte práci a ty bylinky si nasbíráte, usušíte sám, tak si toho víc vážíte, víc si to užijete, víc to pomůže, je to i psychická záležitost.

hodnocení

0x

Já čaje moc nemusím a mám je jen na to, abych se neudusila chlebem. S bylinkami mám problém vůbec je vypít, ale když už něco potřebuji, tak koupím v lékárně, třeba šalvěj na zánět dásní. *palec*Párkrát mě však nutnost zavedla do obchůdku U bylinkáře na Fifejdách, vedle Bezručů. Jsou tam bylinkářky a když jsem řekla, jaký mám problém, navážily a namíchaly mi čaj na míru. Nejenže prodaly, ale veliké poučení, jak používat, jsem dostala. Majitelka a současně jedna z prodávajících je prý,dcerou bylinkáře Wojnara. ;) Jestli se do Ostravy někdy dostanete, stojí ten krámek za vidění. Nejen čaje, ale i pár věcí, o kterých jsem opravdu přesvědčená, že mohou zdraví prospět. A hlavně, za pultem jsou lidé, které o bylinkách vědí víc, než my všichni dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]